Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Havsörnspaddling Tosteberga

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Havsörnspaddling Tosteberga är en trevlig tradition i höstmörkret. Som vanligt i slutet av november: Kenneth bjöd in till Havsörnspaddling i skånes enda skärgård vid Tosteberga strax norr om Åhus.


I år blev det en kortis för min del, hängig i går morse så jag kom inte igång förrän sent, paddlade ut nån timme efter de andra mot fikaplatsen som jag fått via SMS.

En liten skara på sex personer fanns på plats och jag hann med en fika, de andra hade paddlat utom Lägerholmen medan jag kom raka (nästan) spåret. Vi tog en sväng bort mot Landön och sen längs med fastlandet tillbaka, såg en del örnar och en annan sjöfågel.

Väl tillbaka i hamnen konstaterade någon att bilnyckeln nog låg kvar ute på fikaön… och det började så smått skymma så det var dåligt lönt att paddla ut och leta. Som tur var gick det att få skjuts bort till blekinge.

Jag, Christian och Kenneth och Kerstin stannade kvar och slog upp tälten. Eftersom det förmodades blåsa ordentligt under natten fick Kenneths stora kåta bli ouppackad och vi satt och glöggade i K&K’s Keron 3GT. Jag, CC och Kenneth tog en promenad innan vi lagade mat i hamnens klubbstuga och sen kikade på lite bilder innan vi trillade in i tälten och de varma sovsäckarna.

De varma sovsäckarna behövdes inte under natten, det var riktigt varmt men blåste på ordenligt så det blev öronproppar.

Kenneth, Lars Edner och Ragnar på väg ut
Kenneth, Lars Edner och Ragnar på väg ut

Kom lite regn under natten, men det missade jag. Vaknade och kände mig inte alls i form, så jag drog hemåt efter frukost, Christian drog sig oxå västerut och Kerstin körde mot Karlshamn. Kenneth, Lars och Ragnar paddlade ut mellan skurarna för att spana örnar och leta nycklar, hoppas de hittade dem.

Skönt att komma ut lite och det är kul att se lite Havsörnar och trevligt att komma till mysiga Tosteberga, de tar väl hand om oss kajakister/tältare.

Tosteberga
Tosteberga

4 svar på ”Havsörnspaddling Tosteberga”

  1. Tack för en trevlig tur.
    Söndagen bjöd på fler örnar, vi ett tillfälle hela 9 st på en och samma ö.
    Jodå nycklarna fanns kvar på samma plats som dom lämnats.

    Svara

Lämna ett svar