Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Havsörnspaddling 2006

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

 

Enligt tradition bjöd Kenneth från Karlshamn in till havsörnspaddling, strax norr om Åhus, närmare bestämt vid Tosteberga lilla hamn. Utanför ligger skånes enda skärgård; ett tiotal öar.

 

Ganska grått på lördagen
Ganska grått på lördagen

I lördags var de lite grått väder, ruggigt och blåste lite från syd, men det lättade framåt sen eftermiddag/kväll. Igår var det soligt och fint och blåste knappt alls.

Vi bodde i Tosteberga hamn, Kenneth hade med stor kåta för umgänge och matlagning så det var som vanligt lyxigt och ombonat (nästan fusk 😉 ). I lördags kväll lånade vi hamnens lilla stuga och Peter från danmark visade kajakbilder från Sardinien och Helgelandskusten; mycket trevligt.

Kjell utanför Lägerholmen
Kjell utanför Lägerholmen

Vi gjorde en 3-4 örnobservationer i lördags och 7-8 igår, lite mindre än vanligt men det beror nog på att det fortfarande är väl varmt.

Gött att komma ut i alla fall och få se lite vatten och öar och att få sova en natt i tält, det var alltför länge sedan.

Ebba & Göran
Ebba & Göran

Lunchpaus på Vannebergaholmen
Lunchpaus på Vannebergaholmen
kajaknörd
kajaknörd

7 svar på ”Havsörnspaddling 2006”

 1. Hej Erik

  Om I inte fik set so mange havsörne kunne kanske bero på at du skriver ”Havsörnspaddling 2007” 😉

  Henrik DK

 2. Tack alla som var med. Alltid trevligt att täffas så här ute på det blå. För er som undrade över landstigningsförbudet och fågelskydsområdet ute på Lägerholmen, fick jag besked från Länsstyrelsen i dag att landstigningsförbudet tillkom i början av 1900 då naturreservatet bildades och att fågelskyddet tillkom senare. Skillnaden mellan de båda förbuden är att även vattenområdet utanför ön, 100m är fredat under fågeslskyddstiden.
  Vad Länsstyrelsens skylt på Brödjeholm markerade, gick inte att reda ut med de personer jag hade kontakt med på samma styre. Är det någon som noterade vad som stod på skylten? Det kan underlåtta identifieringen. Hör av er!
  Kenneth

 3. Hej
  Tack Erik och Pia. För att en som inte vågar sig ut när det är lite kallt i vattnet, fortfarande kan få titta lite på öar kobbar och skär och ta del av era berättelse.

  Mvh Björn

 4. Hej Erik och alla andra.
  Det är roligt att se att friluftslivet är året runt. Det insperera oss (mig) som sitter framför brasan i stället för att frysa i tältet. Se vad du missar i livet. Just nu är det inget roligt paddelväder(utan man får vänta på snön!?)Och gärna någon att paddla med. Som en på kanotklubben sa; När man ska paddla då ska det vara , varmt, soligt, och vindstilla. Och då tänkte jag att den dagen jobbar jag!. Så ut och lev-paddla NU.
  Hälsningar Pontus.

 5. Hej alla.

  Att få umgås med naturen på nära håll är ett privilegium. Att dessutom, samtidigt, få se stora rovfåglar som är en del av det jag tycker är mest spännande skulle vara en upplevelse för livet. Havsörn, kanske på nära håll, jag är grön av avund! Vad krävs för att bli inbjuden nästa gång eller på annat sätt få uppleva detta?

  God Jul, snart!
  Palten

 6. Datum för nästa havsörnspaddling kommer säkert här på Friluftsframjandet i Karlshamns hemsida när det bestämts så småningom.
  Och Kenneth brukar bjuda in genom maillistan kajaktur när det närmar sig.

Kommentarer är stängda.