Ser en del, i blandade facebookgrupper och på andra ställen, som använder uttrycket Harryår. Vet inte exakt var det kommer ifrån eller vem som är Harry. Tanken är dock att för att det ska vara ett Harry-år ska man paddla varje månad.

Bra grej, då kanske fler kommer ut året om. Visst tusan är det göttigt att paddla i sol och värme, men resten av året när det är ännu tystare, lugnare och stilla är ofta ännu bättre.

För egen har vi paddlat i princip varje månad sen 2004/2005 nångång med ett par undantag.

Kanske ska införa ett nytt år; Erik&Pia-år vilket skulle kunna innebära:

  • Paddla varje månad
  • Bada varje månad (utomhus och utan bastu såklart)
  • Tälta varje månad (vindskydd eller bar himmel går såklart oxå bra)

Vi har slarvat med tältandet senaste åren, får hoppas 2020 och framöver kan bli kompletta erik&pia-år 🙂

Sen bör ju ett komplett år helst innehålla ett par timmar utomhus varje dag till fots, i kajaken, på vanliga cykeln, mountainbike osv. Gärna skidor i alla fall varje månad mellan december och maj. Gärna minst en stugbilsnatt per månad med 🙂

Är det någon som vet var uttrycket Harryår kommer ifrån? Berätta gärna.

Tillägg några timmar senare skriver Dag Bränfeldt i Paddla in i Norden

“Jag känner mig skyldig till att ha myntat begreppet Harryår eller tagit det till västra sidan i alla fall. Det var sex år sedan. Harry var en finne i Stockholm som undrade vad det var för fel på svenskarna som slutade paddla när hösten och den bästa tiden på året kom. Han var kund hos Magnus Fischer i hans verksamhet och där läste jag om honom. Har haft kontakt med honom men minns inte längre vad han heter mer än Harry. Nåväl utifrån namnet myntade jag begreppet och bestämde enväldigt villkoren… Det roliga är att det har fått många att inte lägga undan sina flytetyg. Det tycker jag är kul.”

Kul att få en förklaring till ett bra initiativ som gör att fler kommer ut även när det inte är högsommar.

Nedan tolv bilder från olika månader, dock olika år 🙂

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

2 tankar på “Harryår – paddla varje månad”

  1. Jag erkänner mig skyldig till begreppet Harryår eller i vilket fall som helst ha fört det till Västsverige och satt upp villkoren. Finns ett inlägg i FB-gruppen Paddla in i Norden med min förklaring.

    Svara

Kommentera