Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
hararbeta

Jag köpte boken Härarbeta – att arbeta där du gör det bäst efter att Robert R tipsat om den. Tyckte det lät som en bok med sunda åsikter.
Boken är skriven av Teo Hären som är bror till Fredrik Härén vars filmer från Kunskapens dag för ett par år sedan ni säkert redan sett? (om inte, så gör det).

Boken kom ut 2004 och har ISBN 9789163160196, 300 sidor i formatet 230x230mm.

Jag gillar verkligen boken, den handlar alltså om att arbeta där man gör det bäst, där man är mest kreativ.

Det är såklart många som tycker det är okej att sitta på sitt kontor och jobba alltid, och ibland i nåt mötesrum och att det funkar alldeles utmärkt. Men för den skull är det ju verkligen inte så att det är just där man utför sitt arbete bäst?!

Och det är är det Teo försöker få fram; jobba där du gör det bäst och är mest kreativ, försök bryta arbetsmönster osv. Nu finns tekniken där, man kan ha datorn uppkopplad (nästan) var man än är och telefonen funkar även den nästan överallt.

Hindret är nog för de flesta gamla invanda vanor och mönster; ”men jag har ju alltid suttit här…” eller från kollegor, chefer, företagets sida; ”men så har vi aldrig gjort”, ”alla andra gör/jobbar….” osv.

Nu funkar det inte för alla, och det är ju inte så att alla skulle arbeta bättre på ett annat ställe heller, men säkert väldigt väldigt många. Och tanken är inte att man alltid ska jobba från ett café, men kanske då och då, lite variation är nog inte livsfarligt.

Författaren själv åker gärna land och jord runt och jobbar på caféer, uteserveringar, konferensanläggningar, stugor, hotell med mera.

Själv har jag tänkt tanken många gånger, men tycker ändå tekniken har satt stopp. Visst, inte om man väljer ställen där det finns ström och sånt, men jag hade nog gärna lånat/hyrt boende mer ”off” på en kobbe eller ute i skogen än suttit på nåt fint hotell eller café. Kanske jobbat från tältet nån dag eller två, kanske suttit under månljuset i skärgården eller bara en heldag uppe vid sjön hemmavid.

Har inte skaffat någon extra strömförsörjning till datorn ännu, men det ligger nära nu, med drygt 20 timmars batteritid på den bärbara hade även jag kunnat distansarbeta/härarbeta där jag vill.

Boken väcker i alla fall många tankar och ger ett litet annat sätt att se på arbetsplatsen. Lite härarbete här och där skadar nog inte.

Hoppas själv på lite mer här-och-där-arbeta framöver.

www.hararbeta.nu finns mer info om boken.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

4 svar på ”Härarbeta av Teo Härén”

  1. Hmmm, med en sådan kan man seriöst härabeta i ett tält på gränsen till 3G täckning… Jag kan prata med kunder även från skärgården och sköta allt med datorn som jag kan på kontoret så…

    /Rob

    Svara

Kommentera