Köp friluftsprylar hos Amazon


Så här års händer det inte å möe i kajakvärlden, i alla fall inte i vår lilla del.

Men lite kul på nätet kan man hitta i alla fall. Ett riktigt snyggt kajakbygge håller Ulf på med, och förutom att han bygger supersnyggt och resultatet är svårslaget (tror de flesta som sett Ulfs kajaker live håller med) så har han även ritat kajaken själv. Slå en kik på www.johanssonkajak.com

Bilden snodd från Uls sajt

Sen är ju Babs (Barbro Lindman från Dala Floda) på väg runt Nya Zeelands sydö och har kommit drygt halvvägs. Och samtidigt är även Justine från CackleTV (hon bakom TITS-filmerna) på väg runt samma ö. Och svarta damen Freya tog sig runt samma ö och gick i mål för en månad sen eller nåt sånt med 70 dagars totaltid och 48 paddeldagar!!

Jeff Allen från Wales och Mark Schoon ska köra en skandinavientrip. Tanken är att starta i Göteborg och paddla upp längs Norge och sen ner genom Finland, runt Sverige och tillbaka till Göteborg. Ungefär samma runda som Magnus Fisher paddlade för några år sedan, men de skippar danmark och så kör de några månader åt gången. De startar hos Escape kajakcenter i början av mars och håller föredrag där den 3:e mars innan de ger sig av.

14-16 mars är det dags för Vildmarksmässan i Stockholm. Har ingen aning om hur mycket kajakrelaterat det kommer finnas där, men det är säkert värt ett besök, jag tyckte det var helt okej förra året. I år kommer det bli riksmästerskap i inomhuspaddling för de som vill bli svettiga. Jag kommer vara på mässan i FOTOs monter, så kom gärna förbi och tjöta lite foto och/eller kajak och lyssna på riktigt bra fotoförläsare; Claes Grundsten, Tore Hagman och Peder Sundström.

I slutet av april är det dags för FairEnough. GetOut’s mässa som är som namnet antyder. Bra, och med många utställare, föreläsare och en skön avslappnad stämning. En bra chans att se massvis av tält uppställda m.m. Femte året i rad

Och sen kommer maj och då är det Kajakdagar i Stockholm som anordnas av Magnus Fisher. Vi var där och kikade förra året och det var helt okej. Kanske lite för mycket dragning åt bråttom- och raktframpaddling för att locka de stora massorna. Men helt klart värt ett besök.

I Malmö anordnar KajakEvent mässa 17-18 maj. Andra året mässan arrangeras. Jag var inte där förra året, men det fanns nog en hel del att kika på och den bör väl inte bli mindre i år.

Andra helgen i juni är det Nytäppetträffen i Blekinge. Brukar vara en trevlig tillställning. Så här var det 2007.

När det gäller prylnyheter kommer en del där oxå. Lite nya kajaker är aviserade från t.ex. Point65, Boreal Design, Zegul, Lettmann, Tahe, Tiderace m.m. Kanske inget som sticker ut så där värst mycket, men kul att det händer något. Sen kan man nog tycka att det verkar finnas kajakmodeller så det räcker nu?!

Ett irriterande moment i marknadsföringen och pressreleaser är att många gärna utropar sina kajaker till de bästa, mest välgjorda, snabbaste osv… Precis som i dålig marknadföring av t.ex. tvättmedel… Synd, det är ju inte riktigt samma målgrupp och jag tror många kajakister bara tycker det är störigt. Lugna ner Er och var ärliga istället, det vinner alla på!

Försöker lägga in en del aktiviteter i Kalendern, en del ska vi garanterat åka på, andra kanske inte…

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

3 tankar på “Händer det nåt? eller?”

 1. Hej
  Självklart finns det inte tillräckligt med kajakmodeller!!! Här är ett axplock utav behov:

  1. Grönländska kajaker i plast för hård Rockhopping
  2. Fler lågvolymskajaker för de mindre samt för dem som vill sitta tajtare. Givetvis också för dem som paddlar skärgård/hav på dagsturer och inte lastar med packning.
  3. Bättre anpassade 2:or för de som vill paddla med barn, t.ex sistsinlägg i smala mellanbrunnar
  4. Fler havsracers som klarar grov sjö
  5. Fler oranga kajaker
  6. Ännu fler oranga kajaker
  7. Fler juniorkajaker

  Ja listan kan göras lång men fler oranga kajaker vore inte dumt!

  Svara

Kommentera