Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hällaryds skärgård, 4-6 juni 2010

Vid Horsö
Vid Horsö
Tältet på Bockö
Tältet på Bockö

Fredag till söndag tillbringades borta i Blekinge. Vi anlände badplatsen i Nytäppet i finfint kvällsljus vid halvniosnåret, termometern visade 12 grader så det såg varmare ut än det var.

Christian och Helene lämnade precis bryggan men vi tutade tillbaks dem för några ord. Vi tog en liten runda runt Horsö, Ö Bokö och Ekö i helt vindstilla och fint ljus. Landade på ostsidan av Bockö och slog upp tältet på de fina hällarna där. En plats vi gillar med fin vy mot ost och sydost men även fin vy inåt.

Fin vy mot Sydost
Fin vy mot Sydost
Rätt så fint norrut med
Rätt så fint norrut med

Skön stund på varma klippor med lite mat och dryck innan sovsäckarna kallade.

Tidig morgon
Tidig morgon

IMG_2160

 

Krypa nära med kameran är roligt

P1020158

Lördag började med morgondopp, sen blev det frukost med schyst vy, slöande på klipporna, mer kaffe, mer vyspan och så kom Christian och Helene och vi drog vidare mot Tjärö. För Helenes del första rundan i denna skärgården. På Tjärö blev det kladdkaka, kaffe, glass och en ganska lång stund i solen på relativt nybyggd veranda. Nära att det blev det lunch på hafskrogen men vi lyckades hålla emot och tog den nere vid kajakerna istället.

Tjärö är verkligen mysigt. En hel del folk i sommarvärmen

Näring efter lång och tuff paddling ;-)
Näring efter lång och tuff paddling 😉
Och snea flaggstänger har de också...
Och snea flaggstänger har de också…
Det blommar
Det blommar

Vi paddlade runt Tjärö och mot Allböle igen, lite mer vind, men fortfarande bara småvågor. Siktade på Ö Bokö där de andra hade sitt tält kvar. Tomt på gräsplätten trots det fina vädret men det kom en båt till vardera bryggan lite senare. Ett dopp kändes helt okej nu, vattnet är så pass att man kan rengöra sig utan att få kramp.

Vid Allböle
Vid Allböle
Grill & matlagning på Ö Bokö
Grill & matlagning på Ö Bokö

Blev vedsamling för grillarna medan vi tände köket. Lite svalt i vinden, men uppe i skydd av enarna var det skönt. Jag tog en kort promenad på ön innan läggdags. Gött efter en skön dag i skärgården.

Dunbollar
Dunbollar
Pia virkar fler iPhonefodral
Pia virkar fler iPhonefodral

Söndagsmorgonen blev även den lång och slö innan vi packade ihop och drog ut mot Tärnö i lite motvind. Jag och Pia rundade och fick lite extra motvind och vågor på utsidan. På utsidan var det också tydligt att inte sommaren kommit lika långt. Mycket mer vår- än sommarlikt på t.ex. ekarna.

Pia utanför Tärnö
Pia utanför Tärnö
Ekarna är mer vårlika än på insidan
Ekarna är mer vårlika än på insidan

Glass och kaffe i solen. Och sen kunde vi inte hålla oss från varsin rejäl hamburgertallrik från laxboden som öppnat för säsongen dagen innan.

Iland på Tärnö
Iland på Tärnö

Skön medvindstur in till Nytäppet igen och sen kaffe & glassfika hos vänner i närheten. Tokfint!

Tack för en skön helg.

IMG_0160

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

3 svar på ”Hällaryds skärgård, 4-6 juni 2010”

Lämna ett svar