Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Jag och Pia tog en lite tur borta i Hällaryds skärgård i Blekinge lördag-söndag; svaga vindar och varmt mest hela tiden. Startade igår fm vid Nytäppet, tog en runda bort till Tjärö i varmt men mulet väder. Tog lunch på Tjärös nordspets (Nabben) i duggregn som snart lättade.

Paddlade runt Bjärnö, inåt Järnavik, längs med ostsidan av Järnaviksfjorden, in vid Gyö och kollade på lite granna hus. Via St. Borre och Vitaskärv i strålande solsken till Harö där vi försökte hitta en bra lägerplats på ost-nordostsidan men det gick inget vidare så vi fortsatte till Fölsö där vi slog läger på en kanonfin plats.

Efter lite promenad på ön och slappande kom Kenneth Arvidsson från Karlshamn utpaddlande för lite tjötande medan vi lagade mat och åt, trevligt.

Kvällen var kanongo, med lite lagom svag vind som höll myggen inne i skogen.

Idag tog vi en sväng utom Tärnö i till början disigt väder men efterhand klarare, varmare och toppenväder. Efter fika och bad inne vid Nytäppet vid lunchtid drog vi oss hemåt efter en korthelg i Blekinge. Blev ju en helg med hyfsat med paddling med både väderön, blekinge och en tältnätt, och vi lyckades även få in både studentfirande hos en av pias kusiner i fredags kväll och middag hos lillebror idag! Gött!

Försökte locka med oss några fler med ett mail till kajaktur i torsdags, men det var ingen som nappade.
(25+13 km)

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

8 svar på ”Hällaryd, Blekinge”

 1. Hej
  Tyvärr var jag inte uppe i Blekinge i helgen annars hade jag nog nappat på en gemensam tur en av dagarna då jag såg ”kajakturmailet”. Någon gång ska det nog passa.
  /Jonas L

 2. Vi får hoppas det passar nån gång.

  Annars är jag nog rätt inne på att lägga ner ”kajaktur”.

  Förvisso är det inte nåt vidare jobb att sköta den. Men det är ju grymt låg aktivitet, trots dryga 120 mottagare/deltagare.

  Knappt nån som bjuder in till turer och knappt nån som nappar när det bjuds in…

  Konstigt; vad gör folk egentligen? Är det bara TV’n som gäller? Eller i bästa fall en paddeltur i öresund?

 3. Då och då ställer tillvaron till det så att det inte blir någon tid över för mera omfattande paddelturer – ibland knappt ens en kort tur i Öresund. Men i sådana lägen är TV:n fimpad långt tidigare – den tronar överst på listan över umbärligheter…

  Men jag förstår problemet – sedan 10 år har kanotklubbar och friluftsfrämjaravdelningar i närområdet (Skåne, Blekinge och södra Halland) haft en stående inbjudan till Malmö Kanotklubbs turprogram. Genom åren har knappt en handfull paddlare hängt på – så för några år sedan tröttnade vi på att skicka runt listorna…

 4. Egentligen är det inget problem! Bara lite konstigt. Men jag tycker det är konstigt att man träffar så lite folk ute överlag. Vi såg förvisso nåra kajaker borta i blekinge, men inte var det många.

  Det blir nog bra ändå. Inte så att vi är jättesura för att ingen följde med, vi hade det bra ändå 😉

  Låter sunt att TV’n ligger överst på umbärlighetslistan!

 5. Jag har inte ens med teven på umbärlighetslistan (den finns inte alls). Då blir ännu mer paddlat. 😉

  Igår slog jag nya rekord i min nya kajak. Inte längd, eller tid, eller så. Utan våghöjd och vind. Absolut sett var det inte mycket att skryta med men den känns jävlarimig rank. Kul!

 6. Helt rätt Patric!
  Det räcker ju med projektor för att kolla på kajakfilmerna!!
  Vad är det för kajak du shoppat?
  Kanske kan få se den nästa helg.

 7. En Escape (från Kajakcentrum i Vejle, Dk).

  Ja såklart, om du finns på Saltholmen. Än så länge har jag inte rastat den så långt… Jag är ju lite feg av mig ;-). Till Valö blir det din gamla fina skuta. Min kära Miss Foster (särskrivet!).

Kommentarer är stängda.