Hallands väderö i somrigt majväder

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Kajakparkering
Kajakparkering
Grönskar och blommar för fullt längs mysiga stigar
Grönskar och blommar för fullt längs mysiga stigar
Mera blommor och blader
Mera blommor och blader

Igår blev det en sväng till Hallands Väderö. Jag sjösatte i hamnen i Torekov och paddlade ut kring lunchtid. Riktigt gött väder med sommarkänsla. Ett par sälar på vägen över men inte många. Inne i fågelskyddsområdet på ostsidan låg det ett lass med sälar, säkert ett 20-tal som plaskade i när jag paddlade förbi en bit ut. Även i viken vid Sandhamn låg det lika många, kul.

Stannade och drog upp på klipporna vid Lilla Sandhamn, tog ett skönt dopp och fixade lite lunch, satt en bra stund och spanade innan det blev en promenad på ön. Blommar ordentligt både här och där och börjar bli riktigt grönt. Ute vid fyren var det renoveringsaktivitet. Ska bli kul att se fyren nyrenoverad, den har sett lite hängig ut ett bra tag nu.

Tog stigen via kärret tillbaka, imponerande stora träd där med. Riktigt varmt i lä och lite rörelse på det gjorde att det krävdes nytt bad och så lite klippdräll till innan jag paddlade vidare. Rundade inte utan tog mig tillbaka samma väg. Pausade en sväng till på lilla stranden närmast Torekov och medan jag strandhängde där kom ett gäng tumlare förbi och lekte i sundet mellan väderön och Vrenen. Alltid kul att se tumlare, tyvärr låg storkameran hemma.

Go paddling tillbaka, det mulnade lite efterhand och när jag körde ut ur Torekov kom det lite regn. Hyfsad tajming.

Fyren verkar få sig en rejäl renovering
Fyren verkar få sig en rejäl renovering
Lilla Sandhamn
Lilla Sandhamn
Somrigt på vattnet
Somrigt på vattnet

Lämna ett svar