Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hallands väderö i junifinväder

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

En söndag med finväder kan man paddla ut till Hallands väderö. Det var länge sen vi var där men idag blev det av tillsammans med Martin S från Helsingborg.

Prognosen var lite velig och vi visste inte om vi skulle paddla till ön eller längs kusten för motvind vill man ju inte hålla på med 😉 Väl i Torekov såg det finfint ut så vi plaskade utåt. Första sälen när vi närmade oss ön. Förstafika på finstrand mellan Kohallen och Kapellhamn. Blev dopp för undertecknad. Lite båtar vid Kapellhamn och klart lågvatten i sundet.

Gott om sälar vid första hörnet av sälreservatet så vi guppade där ett tag och paddlade baklänges. Svårfångade på bild. Ännu mer sälar när vi kom bort till Svarteskär. Kul med nyfikna huvuden som ploppar upp här och där.

Tänkte först stanna vid Getaryggen men fortsatte runt fyren och ön till andra sidan. Landade i Lilla Sandhamn för fika, mat, kakor, plättar osv. Bad såklart. Riktigt skönt och inte nåt folk så vi slapp klädsim. Riktigt klart badvatten men knappt svalkande 🙂

Mullrade lite inåt land och hade gjort ett tag men väderapparna trodde det skulle missa oss. Skippade promenad och glass och paddlade inåt i go ökande medvind.

Skön paddling inåt, bitvis lite skapliga vågor. Kul paddling.

Riktigt skön dag. Startade vi tiosnåret och landade i Torekov vid 16. Tack Martin för att du lurade ut oss!

Lämna ett svar