Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hallands väderö i go marssol

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vilket väder!
Vilket väder!
Pinnfynd
Pinnfynd
Soligt strandhäng. Dimma en bit ut
Soligt strandhäng. Dimma en bit ut
Oskrynkligt
Oskrynkligt

Idag blev det en superfin tur ut till Hallands väderö. Väderprognoserna såg verkligen strålande ut. Ställde frågan efter paddelsugna på facebook igår och Christian nappade. Flera verkade sugna men hade massa dåliga ursäkter 😉

Solen sken som tusan i Torekov när vi lastade i kajakerna vid 11-snåret. Två kajakbilar på parkeringen så vi misstänkte att Anders & Martin från BBKS var lite mer morgontidiga. Blev en go färd ut mot ön, lite nordlig ström så det blev en extrasväng. En och annan säl här och där höll koll på vår framfart. Hoppade iland i en av småvikarna i Kapellhamn för fika i solen. Blev gött soligt häng och snack. Dimman som vi sett bortåt Kullaberg nosade lite på ön men höll sig lite söder om oss.

Paddelsugna blev vi så småningom, hade en tanke om att runda men dimman såg tät ut på det hållet och solen lockade oss mer så vi paddlade norrut och sen västerut, här var det massvis av säl, uppskattningsvis ett hundratal totalt vid Skäppeskären och Själhundskären. Så här lite off säsong är sälarna mer utspridda runt ön medan de på sommaren mest hänger inom sälskyddsområdet där varken kajaker eller andra båtar stimmar omkring och stör. Det var lite svalare på norrsidan där den svaga vinden kom åt.

Sälspanar
Sälspanar
Alltid gött med ett bad
Alltid gött med ett bad
Säl som spanar efter paddlare
Säl som spanar efter paddlare

Iland igen strax söder om Saltpannan för mer fika. I lä var det supergött. Blev långt och gött häng i solen innan vi bytte om för lite promenad. Gick bort till fyren och tillbaka, skönt att sprattla lite med benen också. Dimman var ganska tät runt ön och även kring västra delen.

Tillbaka vid kajakerna var det minsann lite småkvalmigt så jag tog ett dopp, som vanligt supergött. Visst kan man tycka det är lite småkvalmigt nu när det börjar passera en handfull grader men jag tyckte ändå inte man behövde ligga i russinlänge för svalka 🙂

När fikakorgarna började sina började vi fundera på återfärden. Fastlandet syntes inte till utan låg dolt i dimma men österut kändes som en säker plan. Nästan lika många sälar på återvägen längs ön och några hängde med länge. Solen höll i sig men land såg vi inte förrän vi var 100 från piren i Torekov, alltid mysigt med lite dimpaddling.

Otroligt fin dag, vilket väderflyt och oj vad många sälar! På väg ut ur Torekov lättade dimman och det gick inte att ana att det var supertjockt längs med kusten. Ut över Skälderviken låg dock dimman över vattnet och Kullaberg stack upp lite koolt så det kändes nästan fjällikt.

Sämre sikt inåt det läskiga fastlandet :)
Sämre sikt inåt det läskiga fastlandet 🙂
Motljus och dimma inne i Torekovs hamn
Motljus och dimma inne i Torekovs hamn

Lämna ett svar