Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fortfarande sommar! och gott om säl och sol på Hallands väderö.

Skickade ut ett mail på kajaktur igår, vi var sugna på Hallands väderö och undrade om nån annan oxå var det. Christian nappade så vi möttes i Torekov vid 11-snåret idag.

Christian vid Vingaskär
Christian vid Vingaskär

Blev en fin tur runt väderön, såg först inga sälar så vi blev lite oroliga, men de fanns kvar, de höll sig bara lite längre in mot land, har väl blivit skrämda av alla motorbåtar nu under sommaren. Blev fika och bad strax söder om Pärlhamn på ett kanonfint ställe som var nytt för oss, sen kaffe med supergod morotskaka vid kiosken (som för övrigt har öppet nästa helg oxå). Sen for vi tillbaka, på vägen ut blåste det nog cirka 2m/s från sydost, på vägen tillbaka blåste det cirka 7-8 så vi fick anstränga oss lite 😉

Jag & Pia paddlade vår jordgubbstvåa, det var länge sen, men riktigt kul! Vi fick ihop cirka 18km idag, och det var årets fjärde tur runt väderön; kan tyckas lite tjatigt, men det är bland det finaste i paddelväg som skåne har att erbjuda. Trevlig paddling och en fin ö.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

6 svar på ”Hallands Väderö”

 1. Tyvärr tvungen att jobba sen under dan men jag kunde i a f hänga på mkk-gängets söndagstur under fm. 18 km bl a förbi Malmös soptipp Spillepengen – antagligen bland det fulaste i paddelväg i Skåne.
  Kanonväder, men lite störig lukt kanske..
  / Ulf

 2. Hehe, det borde man kanske prova nån gång. Att paddla där det är riktigt fult och luktar riktigt illa 😉 Kul med omväxling.

 3. Attan att jag missade även detta tillfälle att komma ut till Väderön! Men ni tycks ha njutit för mig oxå verkar det. Vi hade ju en kanontur i Kalmarsund förra helgen, med många nyfikna Knubbsälar så man får väl inte klaga.
  Konstig säl den där på fjärde kortet 🙂

 4. Kom på sen att det är ju så vi har det för det mesta här nere i Malmö när vi paddlar runt i kanalen – riktigt fult och luktar (periodvis åtminstone..) riktigt illa..
  Men det gör ju susen både för snabbheten och balansen.. 🙂
  / Ulf

 5. Misstänkte väl att det var ungefär så i kanalen.

  Men det är ju bra att det gör susen!

  Fast jag tror jag satsar på långsamt, dålig balans och försöker hitta lite grann natur istället 😉

  Är det förresten nån som är paddelsugen till helgen? blekinge östra kanske? eller listerby?

 6. Alltid paddelsugen – och eftersom jag egentligen borde jobba i helgen passar det ju utmärkt..
  Blekinge låter kanon, jag kollar upp om det går att fixa. Synd att inte ta tillvara på den fina hösten..
  / Ulf

Kommentarer är stängda.