Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hallands väderö

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Jag, Pia och Magnus H tog en sväng runt Hallands Väderö och liksom förra gången för ett par veckor sen var det perfekta vinterförhållanden; strålande solsken, ett par minusgrader och svag vind!

Och vi såg massvis med säl; var länge sen vi såg så mycket säl där, kan tänka mig att vi såg 70-80 sälar under turen och runt hela ön och under överfarten till/från Torekov. Kul! fast det tyckte inte fiskaren som vi pratade med i Torekov när vi kom iland 😉

Vi fikade i Pärlhamn (wow, vilken förändring, snacka om att vi är vågliga) och tog en bensträckare på Vingaskär.

Förutom sälarna var det gott om fåglar, och vi såg klumpvis med Skärsnäppor (tror vi).Jag paddlade Romanyn; det var länge sen den var ute och fick känna på vattnet; men det gick fint även om jag tyckte jag satt lite kass till att börja med och att sittbrunnen var lite ”konstig”, men jag vande mig snabbt och saknade bara Clapotisen litegrann. Clapotisen ligger för övrigt på ”varv” efter att ha blivit anfallen 😉 av Kullaberg för två veckor sedan…

10 svar på ”Hallands väderö”

 1. Var du inne och kikade i Trollporten kanske? Jag passade på att justera fören på en av mina kajaker där för ett par år sen och Pia vet väl också hur det går till..
  / Ulf

 2. Hej!

  Inte trollporten i detta fallet, även om den nog anfallit en och annan kajak genom åren, bland annat pias, din och BT’s… I mitt fall var det en okontrollerad surf (i små vågor) mellan lilla fyren och åkersberget som fick bergat att anfalla. Och det blev triss i färger; vit, orange och svart 😉

 3. Då kanske du snart kan sluta klaga på att din gamla Silhouette ser så tilltufsad och sliten ut… 😉

 4. Jofan, en annan grej.
  Är det en Romany HW? Får jag plats i en vanlig Romany – vad tror du? (Tänker på Wales om ett tag…)

 5. jag? klaga? Det är ju Du som brukar klaga på att den läcker 😉

  Det är en vanlig Romany modell 10 år gammal. Jag har ju paddlat den ganska mycket och det funkar kanonbra. Och du är väl ungefär lika kort och tjock som jag?!

 6. Den läcker inge mer nu. Nu är det fullt fokus på skeddaprojektet. Det har det varit de senaste tre åren…

  Kort o tjock. Jo, ungefär som du. 😉 Det låter som att jag inte behöver spana på LW eller HW innan eventuell avfärd till Wales. Bra!

 7. Har du klarat dig tre år utan skädda klarar du dig nog utan även framöver, ta bort och plasta igen istället så kan du ta med nåt extra kul!

  Romany LV är i minsta laget för mig i alla fall, har bara provsuttit men det var väldigt tajt.

 8. Nja… En gång på femton, ungefär, är det tok-gôr-sketa-jobbigt!
  Och nu för tiden, med denna groteska projekttid, blir jag inte bara trött fysiskt – utan riktigt less på mig själv. Så ”snart” är det (kanske!) fixat. 😉

Kommentarer är stängda.