Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hallands väderö i go januarisol

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Pia och Magnus ute vid fyren
Pia och Magnus ute vid fyren

Jag, Pia och Magnus H tog en sväng runt Hallands väderö med start/stopp i Torekov. Kanonväder; svaga vindar, sol och ett par minusgrader!
Såg ganska mycket säl, endast ett 20-tal vid sälskyddet där de brukar hålla till på sommaren. Men vid Sandhamn låg det ett rejält gäng och där ser man dem aldrig på sommaren då är viken istället full med båtar och badande.

Erik i Romany. Magnus i Nigel Foster Shadow
Erik i Romany. Magnus i Nigel Foster Shadow
Pia i Buccaneer
Pia i Buccaneer

Och när vi kom hem hade vi fått strömmen tillbaka som orkanen Gudrun tog för oss förra lördagen. Känns lyxigt att kunna tända lampor, men det är ju inte riktigt lika mysigt som med stearinljus 😉 Har funkat bra att vara utan ström, det största problemet är att ladda datorn med jämna mellanrum så man kan surfa på kajaksidor på nätet!! Värmen är inga problem, huset är både välisolerat och så har vi kakelugn och vedeldad köksspis. Toaletten är av typen multrum så den behöver inget vatten och luktar inte. Har egen brunn men ingen handpump, hinka upp går men vi brukar hämta vatten hos bekanta, i byn eller på jobbet. Har bara en liten frys så innehållet käkade vi upp innan det blev dåligt 🙂 Fick väl slänga nåt ur kylen. Ett ganska stort träd hade trillat på tomten men inget som blev skadat i övrigt.

Tillägg: Efter Gudrun har fler och fler kablar grävts ner och strömavbrotten blivit färre och färre. Numera får man avbrottsersättning automatiskt. Får man ett halvt dygns strömavbrott i månaden kostar elen i princip ingenting och på den tiden hinner inget dramatiskt hända 🙂

Skapligt stora träd ger rejäla vindfällen
Skapligt stora träd ger rejäla vindfällen
En del trillar inte utan går bara rakt av
En del trillar inte utan går bara rakt av