Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Grusvägen hemmavid

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

2 svar på ”Grusvägen hemmavid”

 1. Allvarligt, bortsett från det ljuva faktum att våren knackar på dörren; är det bara jag som tycker att HDR-bilder ofta ser himla skumma ut? Som bilden av grusvägen ovan. Säkert en riktigt läcker bild med en mindre brutal behandling.
  Kontrastutjämning kan man ju göra på många sätt, inte minst i Photoshop. HDR är väl ett bra sätt att bevara det sammanlagda kontrastomfånget i två eller fler exponeringar av samma motiv, men den slutliga bilden behöver väl inte se ut som en hötorgsmålning för det? Resultatet blir i värsta fall bara platt (om det inte vore för den överdrivna färgmättnaden som tycks vara högsta mode just nu…)
  Du tar ju rätt bra bilder, om du bara vore lite lättare på handen i datorn.

  Lev väl
  Dan A.

  Svara
 2. Tack. Och jag håller med, HDR eller tonemapping ser ofta lite (eller mycket) skumma ut. Speciellt om man tar i med reglagen. Men jag tycker det är lite roligt ibland, de flesta bilderna här på sajten är ju trots allt ”vanliga” bilder utan nåt direkt överdrivet. Så det blir nog lite blandat även framöver, mycket färg, lite färg, lite specialeffekter, mycket specialeffekter, men troligtvis övervikt åt mer normala bilder.

  Svara

Lämna ett svar