Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Grönlandskajak från Rockpool

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Rockpool Freya
Rockpool Freya

Nu finns det lite bilder på nätet av Rockpools senaste skapelse. Kajaken är framtagen tillsammans med Freya Hoffmeister.

Kajaken lär tilltala latexinuiterna som inte vill bygga själva. Jag ser inga mått men den ser ut som en grönlandskajak och är nog rätt lik Qaanaaq 512. Som Björn skriver är den rätt hög framför sittbrunnsöppningen och den ser kantig ut. Högheten tycker nog de flesta (som är vana vid ”vanliga” kajaker) bara är bra men kantigheten känns lite onödig; ser ut som om de glömt designa den delen (eller så har de kollat på Point 65’s förskepp 😉 ).

Bilderna ovan har jag ”lånat” från Rockpools Flickralbum

Ska bli spännande att se den live, man kan väl räkna med att Escape plockar in den så fort det bara går.
När Freya först skrev om kajaken i oktober fattade jag det som om den bara skulle komma i en tredelad version, men den på bilden ser ju att vara i en del. Men det kommer kanske fler varianter.

3 svar på ”Grönlandskajak från Rockpool”

  1. Jo, fast vill man luta sig bakåt blir det nog aningen jobbigt med det höga däcket ”bakom” sittbrunnsöppningen…
    Dessutom kommer det nog en skottvägg nåra centimeter ”framför” sittbrunnsöppningen, men den kan man ju såga bort om man tvunget vill sitta bakochfram?
    😀

    Svara
  2. Enligt Freya så är den inte alls hög framför sittbrunnen… jaja, vi får väl kika själva. Och den ska komma både som tredelad och som hel kajak. Priset för den tredelade lär hamna på cirka 2000 pund; alltså cirka 28000 svenska nödmynt.

    Svara

Lämna ett svar