Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Det är himla kul att använda sig av det som vi odlar, och chili är kul att dra upp. De är tacksamma att odla. Paprika och chili är det första som sås, gärna i januari. Då är man ofta lite taggad och det är lätt hänt att det kommer fler frön i jorden än man hade tänkt… Så då får man prova på att göra lite blandade grejer. Inlagd chili är en variant, supergott, och det räcker länge 😀

En annan variant är denna gröna söta chilisåsen. Jättegod, och snygg 😉


Grön sweet chilisås

Receptet var från början till röda chilifrukter, men jag tänkte det kunde vara ett bra läge att använda några av de gröna jalapeñofrukterna som inte hann bli röda innan hösten kom. 

  • 4 stora gröna jalapeños (chilifrukter)
  • 5 vitlöksklyftor
  • Smör att steka i
  • 2 dl socker (ska testa med honung oxå)
  • 2 tsk salt
  • 5 dl kallt vatten
  • Ca 2 msk maizenamjöl 

Plocka bort skaftet på chilin och skala vitlöken. Hacka smått, antingen för hand eller i mixer. Ha ner mixen i en liten kastrull och stek i lite smör, för att få en lenare, mjukare smak på vitlöken, i ca 3min på medelvärme. Det ska inte få färg. Blanda vattnet med maizenamjölet, ha i sockret och saltet och sedan vattnet i kastrullen och låt det småputtra i ca 10 min. 

Låt svalna helt för att se ifall simmigheten är lagom enligt din smak, tunna ut med lite vatten om det blev för segt eller rör ihop mer maizena med vatten och koka upp igen. 

Häll upp på flaskor. 

Det går såklart att göra receptet på röda chilifrukter oxå, men då blir den inte grön 😉

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera