Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Grodda & Skotta

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Alfalfagroddar
Alfalfagroddar

Vi kom igång med att grodda frön i vintras och sen har det fortsatt. Saknade det gröna som vi odlar ute och i odlingstunneln de lite varmare årstiderna och så var det en bekant i krokarna som la ut lite groddinspiration 🙂 Har mest groddat alfalfafrön och mungbönor men även provat lite annat. Alfalfagroddarna är hittills favoriten och den käkas i sallad, på mackor osv. Funkar som tillbehör till det mesta. Mungbönor och Adukibönor groddas också, ibland äter vi de råa i sallader men de slinker även ner i grytor , wokar med mera. Grönt, fräscht, gott och närodlatsomfan 🙂

Vi köpte några groddburkar från ClasOhlson, helt okej men locken kunde gott varit i mer rostbeständigt material.

Lite kul i grodd och skottsammanhang är att vi kört & cyklat förbi företaget MunkaGrodden under alla år (drygt 20) vi bott här i krokarna av Kollebäckstorp. Munkagrodden är visst en av de största leverantörerna av groddar 🙂 Nu har de även startat Sproutly där de säljer prylar och frön för att kunna grodda och skotta hemma. Blir nog en liten frö- och burkorder därifrån inom kort.

När det gäller att käka skott har det mest bara blivit ärtskott än så länge men kan säkert bli lite mer framåt vintern när det utomhusodlandet lugnat ner sig.

Grodda lugnt!

Grodda går fint i nästan vad som helst, ett tyg eller finmaskigt nät för att kunna skölja och hälla av vattnet. Färdiga groddburkar finns bland annat hos Amazon.

Att ha torra frön, bönor, ärtor med mera för att grodda och odla skott är även ett bra preppingtips. De håller sig nästan hur länge som helst och tar knappt någon plats.

Ärtskott från ovan
Ärtskott från ovan
Full groddburk
Full groddburk

SparaSpara

Lämna ett svar