Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Grått, duggregn, is, lite sol och vildsvin

Jag tog en sväng på Västerjön i morse/förmiddags. Det var grått, det duggregnade till att börja med, det var skönt att komma ut lite.

Lite trixigt att ta sig ut i sjön, låg mycket mer is än vad jag hade räknat med, men med isdubbar och lite paddlade längs med kanten hittade jag blött och mjukt vatten och paddlade en sväng. Långt ifrån hela sjön var öppen så det fick bli runtrunt och fram och tebax så det blev lite av det. Mot slutet klarnade det upp och solen kom fram.

Supergött att komma ut och det blev ännu soligare på eftermiddan, så det fick bli några timmar till utomhus då, dock utan kajak.

Och så var det vildsvinet ja; i morse när jag skulle ta ut kajaken ur boden, låg det ett vildsvin runt hörnet på boden, typ 2m från mig. Det rörde på sig, men sprang inte iväg. Jag blev lite skraj men hämtade kameran och tog lite bilder och ringde sen en kompis som är jägare.

Efter ett tag kom det två killar som är vana vid eftersök av vilda djur (trafikolyckor och/eller skadeskjutna djur) som spårade upp vildsvinet och skjöt det 500m hemifrån oss. Det visade sig att vildsvinet varit kraftigt skadeskjutet och de trodde den hade gått med det ett tag. Fy bubblan, verkade verkligen inget vidare. Tänk om jägaren som skadeskjöt från början hade tagit sig tid (eller fått hjälp) att leta rätt på djuret, då hade det varit betydligt lindrigare.

Jaja, så är det att bo i skogen. Spännande värre!

I morgon ska vi paddla saltvatten.

Skadesjutet vildsvin hemma på tomten
Skadesjutet vildsvin hemma på tomten
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera