Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vi har ganska många granar på tomten, de flesta är dock under en meters höjd och någon handfull i julgransstorlek. Har några lite större på 5-10m men inga fullstora. Som tur är så har vi 4-5 stycken riktigt stora precis utanför tomten, alltid kul med stora träd. Riktigt gammal granskog är klart fräckt men svårt att hitta. Vi hade skapligt med gamla granskogar riktigt nära till för ett par år sedan, nu hygge, klart synd.

Vi har gjort granskottssirap & granskottpesto men annars använder vi inte gran till något speciellt, bra tändved blir det i alla fall. Ute i mellangammal granskog är det perfekt att plocka döda tunna kvistar och granris för att tända brasa.

Julgran

Firar man jul med julgran inne är det perfekt att ha några granar på tomten så man kan plocka en egen fingran hemma istället för budgetköpt 🙂 En standard julgran är visst cirka åtta år gammal så om man sätter en gran varje år är man självförsörjande på julgranar när man har åtta stycken och fortsätter sätta en när man tar in en. Perfekt! Ett par utegranar lämpligt placerade för julgransbelysning ute kan också vara en plan om man har såna böjelser 🙂

För egen del brukar vi ha en ganska liten (1-1,5 meters höjd) julgran i kruka som vi har i ett fönster. Senaste åren har vi även plockat en lite större gran till släkten. Kul att vara självförsörjande på nåt!

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Lämna ett svar