Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Grådaskig promenaddag

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vattenpöl hemmavid

Lite promenader idag dels hemmavid men även en runda ute i Båstad, mest jämngrått hela dan. Båstad är faktiskt riktigt mysigt, speciellt så här års. Men de har byggt en del rätt så anskrämliga hotell. På sommaren är det på tok för mycket folk för att locka. Men så här års är det lugnt och skönt. Och ingen is låg det heller så det är klart paddelbart.

Var uppe en sväng vid Västersjön och där var folk ute och skrinnade för fullt, men avsevärt färre än i måndags och tisdags. Får se om vi kommer ut nåt i morrn.

Oranga morötter i skogen
En gata i Båstad
Mot Båstad

Jag brukar ju tycka att en del paddlare är onödigt hemliga när de inte delar med sig av upplevelser och/eller andra tips, men det är ingenting jämfört med skridskonördarna.

Där är ju väldigt mycket av israpporter och annat hemligt och finns endast tillgängligt bakom lösenordsskyddade sidor och det är knappt man får läsa turberättelser heller. Det är toksuperfånigt! Öppna upp! Dela med er! Blogga lite!

Nu fick jag förvisso svar på de isfrågor jag önskade ändå, men det fick bli via SMS och telefon… Tack för det!

Nedan en film från en som vågar dela med sig på youtube i alla fall, klart kool. Filmad med filmkameran POV.1 från V.I.O som jag nämnde för ett tag sen.

11 svar på ”Grådaskig promenaddag”

 1. Det kryllar av is- och turrapporter på Skridskonätet när det är ett så bra isläge som vi har nu.
  Med det är bara för ”de utvalda” som känner till långfärdsåkningens hemliga ritualer 😉

  Håller med dig om att skridsskofolket har en tendens att hålla saker och ting lite för hemliga. Det är väl för att man vill inte locka okunniga ut på isarna. Israpporter är färskvara. Har man gått en iskunskapskurs antigen i Friluftsfrämjandet eller i en långfärdsskridskoklubb så får man tillgång till Skridskonätet.

  /Lars Kristian

  Svara
 2. Jag har lekt lite xtra i mitt hdr-program och jag tycker det blir kanonskoj! 😀

  Men är det vekligheten man är ute efter är det väl bättre att gå ut i den och spana än att försöka hitta den på nätet? 😉

  Svara
 3. Hej Erik,

  Jag är ju både kajaknörd och skridskonörd. Jag är ordförande i Linköpings Vinterseglare och vi är skyldig på den punkten att vi rapporterar om en del is via skridskonätet som är lösenordsskyddat, inte för att vi vill vara hemliga utan för att det är praktiskt. Jag skulle gärna se att all information blev tillgänglig för alla. Vi strävar efter att vara så öppna som möjligt och vi har därför en öppen sida med ett forum där jag försöker blogga så mycket jag hinner…

  Ha det gött /Niklas

  Svara
 4. Låter bra Niklas. Vi får hoppas fler skridskonördar och även skridsko-”hemlisar” tänker som du framöver så det öppnas upp.
  Här i skåneland kostar det visst nån hundring att vara med i klubb, och det (eller lite mer) kan jag lätt tänka mig att pröjsa om jag får för mig att skrinna mer, men då ska det ju vara öppet; hemliga klubbar känns sådär…
  Och det där med skridskosegling ser kul ut! Bra med en blogg till att följa! 😉 Kanske lite filmer oxå?

  Svara

Lämna ett svar