Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Det kommer verkligen många roliga och konstiga internettjänster och applikationer. Mycket rinner bara förbi utan att man fastnar för dem, medan andra känns vettiga.

GPSfoto är en nystartad sajt som jag gillar. Tanken är att man tar en bild med sin mobiltelefon och mailar den direkt till GPSfoto som lägger ut den på kartan. Kul! Förutsätter att man har en mobil med GPS och kamera, men det har ju snart de flesta. Så ut och fotografera och maila bilderna nu! Superkul! Och har Du ingen schyst mobil så tycker jag iPhone funkar klart bra.

GP har skrivit lite om tjänsten här: Sätt bilden på kartan.

En annan klart trevlig tjänst som det skrivits en hel del om på sistonde är Spotify. Jag har inte brytt mig så mycket men så fick jag en invitation igår och provade och det är ju supersmidigt och funkar kanon. Tanken är att man installerar ett program och kan sen lyssna på musik via nätet. Till skillnad från t.ex. iTunes där man laddar ner musiken till sin egen dator strömmas musik direkt via Spotify. Rekommenderas! Kolla hos Spotify och läs mer om Spotify hos wikipedia. DI hade en artikel om dem oxå; Spotify drar upp volymen på nätet. Ur DI-artikeln: ”Inom sex till åtta veckor kommer vi att kunna erbjuda 95 procent av all utgiven musik. Varje dag lägger vi in 10 000 nya låtar”, berättar Daniel Ek som är vd för Spotify.”

Just musik har blivit grymt smidigt senaste åren. Tänk på stenåldern när man köpte fysiska skivor, som låg hemma och tog plats och samlade damm och dessutom som behövde en speciell spelare! det går verkligen på rätt håll. Jag tyckte det var kanonskönt när vi gjorde oss av med alla våra skivor. Men detta är ju ännu bättre! Bara hoppas det blir liknande utveckling på film och på böcker oxå, och det blir det såklart men det dröjer väl ett tag till innan det är såpass utbredd/utvecklat som t.ex musik.

När det gäller böcker saknas det nog fortfarande bra bokläsarenheter. Jag skulle kunna tänka mig något i storlek som 3st iPhones ungefär, blir ganska likt pocketbokstorlek. Kanske uppvikbar med två skärmar; en färg för surfning, bilder och film och en monokrom för bokläsning. Hur svårt kan det vara? 😉 Eller rättare sagt hur lång tid dröjer det?

Vi var förresten på Bergfilmsfestival i Lund i torsdags, det var kanon, bra blanding av diverse filmer. Som vanligt lite snålt med paddelfilmer, men man kan kanske inte få allt?!

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

8 svar på ”Spotify, GPSfoto m.m.”

 1. Jag är riktigt sugen på att testa spotify, men man måste ju ha en invite…känner inte för att köpa innan man vet om det funkar…
  Kan du skicka en? :))
  //Lasse

  Svara
 2. Hej jag har också fått ett invitation mail. Men fick ingen kod. Fick du det?
  de skickade bara en länk och skrev lite mer saker, men vet inte om jag behhöver betala ifall jag fyller i alla rutor på länken dom skicka.
  Hur var det för dig?

  svara hhelst på min mail ifall du kan se den.
  /mattias

  Svara
 3. KOmmer inte ihåg exakt hur det såg ut, men det hängde med nån typ av kod.
  men jag skickar en invite till dig.

  Jag har förresten några extra om nån annan är sugen…

  Svara

Kommentera