Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gott om sälar och sol på Hallands väderö

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Pia ute vid fyren
Pia ute vid fyren

Idag blev det en sväng runt Hallands väderö. Soligt och vårvarma sydostliga vindar när vi petade i kajaker i Torekov. Vi plaskade över i sidvinden. Tyckte det såg lite snålt ut på sälfronten när vi närmade oss, men det var fel… Säkert kring 50 sälar på de små skären i sälskyddshörnet. En del följde nyfiket efter när vi fortsatte. Lite fina medvågor mot fyren och sen lä runt hörnet. Och ännu mer sälar kring nordspetsen.

Fortfarande mycket klart vatten
Fortfarande mycket klart vatten

Landade i Lilla Sandhamn för fika/lunch/ödräll. Riktigt gött i solen. Blev en kortpromenix också och en liten lur innan vi drog vidare. Ett par sädesärlor höll oss sällskap och verkade tycka våra kajaker var lite spännande. Vid Skäppeskären låg det nog ett 20-30-tal sälar till så vi blev förfölja en gång till.

Vinden hade ökat lite och vi anade väl att det skulle vara lite segt tillbaka till Torekov men det blev mer sid- än motvind och lite roligt skump och skvätt på vägen tillbaka.

Lilla Sandhamn
Lilla Sandhamn
På väg tillbaka
På väg tillbaka

På stranden i Torekov var det lugnt men i hamnen skapligt med folk och glasskiosken var öppen 🙂 Gött med vårväder. Och bra med öppen glasskiosk men lite synd på allt stim 😉

Riktigt go dag i solen! Kul att få se så många sälar!

Bryggspan
Bryggspan

Lämna ett svar