Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gott om säl och sol

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Äntligen kom vi ut på havet igen! Förvisso ingen skärgård och inget tältande, men i alla fall lite paddling! Jag & Pia körde till Torekov, Christian och Lena från hbg var redan på väg ut mot ön när vi anlände, men vi skulle sammanstråla senare.

När vi vaknade hemma i morse var det 2 minusgrader, ute i Torekov vid halvelvasnåret var det 8 och varmare blev det. Strålande solsken, lite dis och nästan vindstilla. Det fick bli några rollar så fort vattnet blev djupt nog och så fick vi en fin tur över.

Småfåglar
Småfåglar
Sälspaning
Sälspaning

Förstafika blev det när vi hittade proffsfikarna vid Kapellhamn där vi bland annat såg två Havsörnar och en Glada och så drog vi vidare mot sälarna, först såg vi massa vitkindade gäss på vägen, inte så många sälar till att börja med men fler blev de och när vi var inne och visade Lena den fina fikastranden strax sydost om fyren kom de riktigt nära, kul!

Vi fortsatte runt och tog som vanligt en fika till vid L Sandhamn. Så varmt så det var läge för årets första dopp (utan torrdräkt och kajak). Inte så värst kvalmigt faktiskt. Christians termometer mätte 8 grader inne vid strandkanten så det kan nog ha legat kring 6-7 där det var badbart.

Blev ingen promenad på ön utan vi tog oss tillbaka in till Torekov igen för en sista fika innan vi körde hemåt.

Erik, Lena och Christian
Erik, Lena och Christian

Vilken dag! Och Hallands Väderö är verkligen en pärla och får nog räknas till ett av skånes trevligaste paddelvatten och så här års är det verkligen lugnt och stilla därute. Det var faktiskt några människor på ön så färjetrafiken har nog dragit igång precis.

10 svar på ”Gott om säl och sol”

 1. Fina bilder men…din paddel ”matchar” inte riktigt.På min senaste resa ”to the big country” gjorde jag ett par inköp dvs. det finns orange paddel som saknar ägare 🙂

  Ses vi i Påsk ?

  Svara
 2. Klart man måste ha en matchande paddel!! Koolt!

  Och visst borde vi ses i påsk; vi tänker oss till den sida som verkar få bäst väder… kanske fjällbacka/koster eller kanske Mr Hult. Och vi tänker oss fre-mån.

  Hur tänker ni?

  Svara
 3. Snickesnacket jag har hört innefattar Koster… och jag tycker att det låter bra.
  Fantastiska skär och öar!
  -p-

  Svara
 4. Hej, hej!

  Var ute och badade lite förra helgen i sjön Mjörn fast med torrdräkt på för säkerhets skull.
  Håkan och jag ska träffa Mats och Catarina någonstans i Fjällbacka på fredag. Vi är bara ute till lördag, födelsedagskalas väntar på söndagen. Vi kanske ses!
  /Lena

  Svara
 5. Sydskåningarna far nog österut i helgen.. troligtvis Blekinge (igen!!) nån gång sön-måndag – så ångrar ni er så vet ni var att söka..
  / Ulf

  Svara

Lämna ett svar