Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Google Earth och färdspår

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Google Earth har ju funnits ett tag nu, och det har väl knappt undgått någon. Oerhört fräckt med satellitbilder över hela klotet. Visst hade det varit roligt med bättre upplösning över sverige, men det kommer nog så småningom.

Nu har jag provat att visa mina färdspår från paddelturer med hjälp av Google Earth och det funkar ju kanonbra och är klart fräckt!

Det ska jag nog fortsätta med framöver. Här är första försöken:

Midsommar 2006, Misterhult

Stockholms skärgård, april 2006

Helgelandskusten, Norge, 2004

Nedan två skärmdumpar från Google Earth; Den första visar delar av midsommarturen och den andra vår tur i stockholms skärgård i april.

google earth screen

8 svar på ”Google Earth och färdspår”

 1. Skitfräckt! Det är ju ett himla schysst sätt att ytterligare förhöja känslan på den virtuella paddlingen. Nästan som om man var med själv! Fast tyvärr funkar inte GoogleEarth på min gamla Mac-G3:a. ( Vågar man hoppas på fler skärmdumpar?)

 2. Färdspår är kul!
  okej då, en skärmdump till!
  Men de ska helst ses i Google Earth, det är möe fräckare när man kan zooma in och ut, lägga till egna waypoints, färdspår med mera.
  Bara Google Earth gör det värt att shoppa ny dator 😉

 3. Det var värkligen kul att se paddelvägarna också. Jag har ju kajak nu som startsida och det är kul med paddelförslag och tips. Sen kan inte vi åka i väg 20 mil och paddla på 2 dagars varsel. Men vi kan åka dit sedan. Kan man sedan med ex. + markera tältplatser på kartan så vore det en bra hjälp. Hälsningar Pontus.

 4. Aha jag ser att du har paddlat genom suez!!! dvs den smala kanalen mellan hultö och mansholmen (ca högst upp till höger på google earth bilden).
  Mycket intressant att se färdspåren särskilt i ens egna gamla hemtrakter. Tips till nästa tripp i området är att paddla in vid Lugnet mellan lilla och stora Järö.

  //Johan

 5. Hmm, det finns förvisso många skäl att choppa ny dator. Men Macens nya gränssnitt är ju så himla pubertalt flashigt och kladdigt! Fast å andra sidan, att kunna följa med på eran eminenta sida fullt ut är ju förståss ett tungt vägande skäl. Den är ju, precis som paddlingen, starkt vanebildande. Så jag får väl tänka om. Kanske…

 6. Javisst kan man lägga in tälplatser och sånt. Har haft såna tankar, men vi får se vad det blir. Är ju inte bra om alla bra lägerplatser bir invaderade heller…
  Och det är ju rätt kul att leta lägerplatser oxå, eller?

  Lugnet ska vi paddla in i nästa gång, har paddlat förbi där ett antal gånger, men det har aldrig blivit av. Och ”suezkanalen” behöver rensas. Himla fint i de krokarna oxå.

  Och det finns säkert nån plugin så man kan få Macen att se gammeldags ut 😉 eller så får du köra pyttemjuk, fast då ser det stenålders ut istället 😀

 7. Hejsan,

  Visst blir det en helt ny nivå då man kan lägga in färdspåren även via Google Earth. Dock får jag inte en ”linjerad” sträcka utan ett färdspår fullt av trianglar. Beror detta på att jag använder gratisprogrammet i Google Earth eller har det med mina inställningar i Mapsource att göra? Jag utgår ifrån att varje ”triangel” motsvarar en kontakt mellan gps och satellit. Tacksam för all hjälp jag kan få 🙂

  / Johan

 8. Hej

  Det går att editera färdspåren i gratisversionen av Google Earth.
  Där kan man bocka i/ur att punkterna (trianglarna) ska visas samt vilken färg spåret ska ha, vilken opacitet med mera.

  mvh erik

Kommentarer är stängda.