Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Golf

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Golf. Under ett antal år spelade jag golf. Kanske 5-6 år och under de åren spelade jag ganska mycket. Jag var medlem i Mölle golfklubb som ligger på Kullaberg. Finfina omgivningar. Ett tag hade jag min bag och klubbor stående däruppe så kunde jag cykla dit. Ibland tog jag bussen och skateboard, klart spännande med skateboard nerför backarna på Kullaberg när man skulle hem. Jag var även medlem i Helsingborgs golfklubb några år, de har sin bana i Viken så det var riktigt nära och lätt att spela mycket. Vi var några stycken som spelade tillsammans och ofta blev det dubbla 18-hålsrundor på en dag, ibland trippla och då och då 72 hål på en dag.

Segt att inte kunna spela i egen takt
Jag slutade spela golf av flera anledningar. Dels kändes det nog som lite väl seg sysselsättning att gå en jättelångsam promenad på platt klippt gräsmatta. Jag började överlag få upp mer intresse för att vara ute i naturen och friluftsliv och då känns golfbanor som en rätt trist plats att vara på. Sen var det segt att nästan aldrig kunna spela i egen takt, i alla fall inte dagtid. Var man själv eller några som ville spela/gå lite snabbare fick man vänta på de man gick ikapp, och till slut få gå om. Spelade man med lite långsammare hade man alltid någon/några bakom som ville om.

Terränggolf
Jag hade kvar en bag med klubbor i många år efter att jag slutat spela. När vi hade flyttat ut i skogen blev det att vi spelade lite terränggolf i krokarna av Knäckebröhult. Klart roligare med golf i skogen än på platt klippt gräsmatta. Blev lite i gles bokskog men även i tätare blandskog och granskogar. Skoj. Rekommenderas om man vill göra golfandet lite roligare än en långsam promenad i onatur 😉

Såhär cirka 30-35 år senare är inte suget efter golf särskilt stort, snarare tvärtom 🙂 Golf känns som ett ineffektivt utnyttjande av ytor och dessutom skapligt exkluderande. Förvisso socialt med en promenad men det finns ju så otroligt många mer spännande promenadstråk än på en golfbana. Kanske blir golf igen när vi blir ännu äldre och tröttare men vi hoppas det dröjer 🙂 Nu är vi nog mer inne på att det behövs färre golfbanor och mer natur överlag.