Fyra årstiderna i världens största kök
Av Lars Barmen. ISBN: 9789197554114
Boken är norsk från början, översatt till svenska och utgiven av Vildmarksbiblioteket. Författaren är känd som den norske TV-kocken och har även setts på svensk tv. Utbildad kock med hela världen som arbetsplats, och tolv år i norska kocklandslaget. Ännu en bok finns utgiven på svenska, Gott på grillen.
Fomatet är 195×270 med rejäla och fina bilder av Erik Jalland, som täcker hela sidan. Uppdelad i teman och säsonger skiljer den sig lite från andra kokböcker. Teman som stugvandring, på fisketur, dyktur och cykeltur med barn är några avdelningar i boken och en meny startar hela kapitlet. Recepten är i många fall fixade hemma där endast det sista görs ute.
Gillar du fisk så finns det massor med tips och idéer på vad du gör med nyfångad fisk. Inte fel inför norgepaddlingen… 🙂 Men även recept på smårätter och efterrätter finns såklart med.
Tycker det behövs uppdateras…. 😉