Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fyra ben i Frihetsfonden

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Vår lilla Frihetsfond består i princip av fyra delar.

Utländska aktier

Stora, trygga och en del högavkastande. Gillar att de delar ut oftare, många en gång i kvartalet och en del en gång i månaden. Apple, JnJ, McDonalds, Starbucks, Disney, Verizon med flera. Även lite månadsutdelare som Prospect Capital, ARR m.fl.

Svenska aktier

Mest stora som känns trygga(re). H&M, Autoliv, Atlas Copco, Clas Ohlsson, Husqvarna osv. Här finns även några med hög direktavkastningen typ Saltängen och Kallebäck.

Investmentbolag

Tanken är att ha många svenska här, Investor, Latour, Ratos osv. Just nu lite utplockat i detta benet.

P2P

Utlåning mellan personer eller företag. Bli din egen bank. Låter kul i tanken och verkar fungera bra även i teorin. Vi har Fixura, Savelend, Bondora, Lendify, Toborrow som vi använder i dagsläget. Trustbuddy provade vi och det kursade sen så där ligger vi mkt back annars går de andra rätt så bra. Lendlink har vi lite också men de håller på och avvecklar sin lånedel.

Ibland får nån eller några kryddor hänga med ett tag. Just nu har vi Safe at Sea som varit med länge, Micropos som varit med ett tag och så lite annat smått plock.
Från början var tanken att de här benen skulle vara ungefär lika stora. Efterhand har det dock haltat lite. Nu vid årskiftet 2016/2017 är P2P/benet  störst, rätt nära efter kommer amerikanska och svenska aktier, Investmentbolag-benet ligger en bra bit efter. Att det skiljer beror inte på att nåt ben gått sämre direkt utan beror mer på var vi plockat pengar vi uttag för tokshopping ?

Det finns även fler ben, t.ex. vårt IndividuellaPensionsSpar, IPS, men de slantar sitter ju fast ett tag till men är ändå ett ganska viktigt ben 🙂

Lämna ett svar