Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fristads börjar med friluftskläder

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Fristads som tillverkat arbetskläder sedan 1925 börjar nu även med en kollektion av friluftskläder. Eller Outdoor kallar de kollektionen om man ska vara petig 🙂

Har bara sett bilder på nätet så jag har inte sett produkterna live men de ser fina ut. Dock klart snålt med färg, vilket såklart är synd.

Man kan nog ana att Fristads har rätt bra koll på kläder för bra rörlighet och med bra hållbarhet. Ska bli kul att spana på vid tillfälle.

www.fristads.com

Fristads friluftskläder är tillverkade i ekologiska och återvunna material. Här hittar du
slitstarka friluftsbyxor, bekväma friluftsshorts, stretchig hoodie i Polartec® fleece
och en värmande lättviktsjacka med PrimaLoft® vaddering. 

Reflexerna, förstärkningarna och knäfickorna på våra friluftsbyxor är några exempel på resultatet av vår erfarenhet. Likaså materialvalen. Vi har kombinerat återvunna och ekologiska material för att skapa en hållbar kollektion, i dubbel bemärkelse. För utöver att materialen leder till ett mindre klimatavtryck så är också produkterna slitstarka. Inte bara i grunden, utan också för att vi vet precis vart vi behöver lägga lite extra styrka för att kläderna ska hålla längre.

Fakta: Klimatkompenserad kollektion

Utöver det löpande förbättringsarbete som Fristads driver för att minska företagets CO2-utsläpp, klimatkompenseras outdoor-kollektionen för de utsläpp som är kopplade till produktionen av denna. Klimatkompenseringen görs på årsbasis genom FN-initiativet Climate Neutral NOW.

Lämna ett svar