Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Friluftsvaror återuppstår

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Friluftsvaror i Malmö återuppstår. I början av året gick Friluftsvaror i konkurs men nu kommer namnet tillbaka i ny regi. Två scoutpar tar över namnet och öppnar upp rakt över gatan där den gamla butiken i Malmö låg.

Webbutik och mer info kommer på adressen https://friluftsvaror.net De finns såklart på Instagram och Facebook med mera.

Friluftsvaror har i över 50 år haft som drivkraft att göra friluftsliv tillgängligt för alla. När butiken i Malmö skulle läggas ner på grund av konkurs så väckte det starka känslor hos kunder och friluftsentusiaster. Fyra av dem bestämde sig för att rädda butiken och i sann scoutanda skapades ”Räddningspatrullen” med syfte att ta över verksamheten och driva den vidare.

Anders, Catharina, Anette och Matthias har lärt känna varandra via Scouterna och blev ett sammansvetsat gäng efter förra sommarens strapatser på läger i Sydkorea. Anette har de senaste åren varit butikschef på Friluftsvaror i Malmö och känner både kunderna och verksamheten väl.

”Det behövs någon som Friluftsvaror som erbjuder funktionell friluftsutrustning till vettiga priser. Friluftsvaror har dessutom varit en pålitlig leverantör till den ideella sektorn med försäljning av tält och annan utrustning som behövs för större friluftsgrupper.  Det tycker vi är mycket viktigt att bevara”, säger Anette som kommer att fortsätta att vara butikschef även i den nya butiken.

Tanken är att butiken och nätbutiken ska vara uppe och snurra under våren 2024.

Tror ofta det blir bättre med små engagerade ägare med intresse och kunskap för ämnet/intresset när det gäller att driva mycket. Säkert bra med stordrift ibland men det är nog mer undantag.

Kul med positiva nyheter!

Läs mer här: https://friluftsvaror.net

Lämna ett svar