
ISBN:915183919-9.
Författare: Anita Forssell
En klassiker när det gäller svenska böcker om friluftsmat och den kom ut 1998. Friluftsmat är en uppdaterad och något omarbetad version av Laga mat i fjällen som gavs ut 1991 och 1993.
Receptmässigt är den rätt så tunn men för den som vill börja med att torka mat så finns grunderna här. En behändig och klart läsvärd liten bok. Formatet gör att den lätt får plats i en ficka om man alltid vill ha den med sig.
Senaste upplagan trycktes 2003 verkar det som och den verkar vara slut på de flesta håll. Det var Prisma förlag som gav ut den. Boken bör gå att hitta i bokantikvariat eller på biblioteken.
Tjenare
Vi köpte ett ex av Friluftsmat i slutet på -90. Som du säger är den inte tjock och inte receptrik. Däremot inspirationsrik. Under ett par år torkade vi allt möjligt i ugnen innan våra paddel- och fjällturer. En doft av kinarestaurang låg tät i lägenheten.
Senare har vi skaffat en svamp och grönsakstork från OBH Nordica som funkar riktigt bra. Rekommenderas för torkare.
/LaRs
ska nog torka lite idag tror jag.
Vi har en tork från Stöckli, vi torkar både i den och i ugnen, funkar kanon.