Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fredriksdal

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Fredriksdal är en underbar oas i Helsingborg. Sida vid sida av en stora arena, idrottsplats, mitt i mellan koloniområden, bostadsområden, vägar ligger en stor livsgivande och inspirerande plats. Stort är det också med över trettio hektar.

Vi brukar svänga inom Fredriksdal då och då. När vi har Kulturkort ingår entrén på Fredriksdal. Det är en mysig plats att vara på. Dels har de riktigt fina grönsaksodlingar & fruktträdgård för odlings och växtinspiration. Fredriksdal innehåller även flera olika naturtyper så som bokskog, Ängar, Hasselbackar med mera.

På fredriksdal finns även lite djur, det finns café/restaurang och muséer bland annat Grafiskt museum. Det finns även en stor rosträdgård, gamla byggnader både i form av gammal gård, mölla men även en gammal stadsdel.

Nu har ju vi skapligt med natur hemma men hade vi bott i staden tror jag vi hade hängt ofta på Fredriksdal. Imponerande plats och imponerande att det ligger mitt i stan. Buss stannar precis utanför och det är cirka en halvtimmes promenad från färjor och Knutpunkten/Centralstationen. En plats både för go avkoppling och inspiration men också för lärande om djur, natur, landskap, odling med mera.

Fredriksdals museer och trädgårdar ligger som en oas mitt inne i Helsingborg. Det är ett Skåne i miniatyr med 360 000 kvadratmeter unika miljöer, byggnader och trädgårdar som berättar om den skånska natur- och kulturhistorien. I Fredriksdals marker betar djur och på ängarna skördas hö. Här samsas åkrar med skog, stad med landsbygd. Markerna sköts på historiskt ekologiskt sätt. Hus i stad och på landsbygd berättar om människor i Sydsverige och tider som flytt. Ta dig en närmare titt på Skånes djur och natur. Historia, historier och en glimt av framtiden får du av bara farten.

Lämna ett svar