Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Feuerhand fotogenlykta

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Fotogenlykta utanför vindskydd vid Lärkesholmsjön
Fotogenlykta utanför vindskydd vid Lärkesholmsjön

Fotogenlykta kan man nästan alltid använda. Vi har just nu bara en, ibland klantar vi visst sönder saker. Feuerhand gör enbart fotogenlyktor vad jag vet. Enkla och stilrena som håller länge. Visst kan ett glas gå sönder och veken får bytas då och då men annars bara lyser och lyser de. I alla fall så länge det fylls på med bränsle. Vi brukar elda vår(a) fotogenlykta med lampolja från blandade inköpsställen.

Finns i blandade färger, den vi har nu är silvrig.

Vi använder mest lyktorna hemma, ibland utanför tältet och stugbilen och enstaka gånger har de varit med i kajakerna. Transporterar man en fotogenlykta upprätt brukar det fungera fint att ha lampolja kvar i.

Ger väldigt mysigt ljus. En fotogenlykta ger förutom mysljus även värme. Vi använder våra fotogenlyktor för mys men de ger en del värme också. Precis som annat som brinner avger de även lite sot så efter ett tag kan det märkas på vita tak, väggar, fönster med mera. En fotogenlykta ger både lite ljus och lite värme. Perfekt för hem och friluftsliv och klart lämplig att ha för prepping och krisberedskap.

Sök efter Feuerhand hos Amazon

Köp Feuerhand lyktor hos Outnorth

Brasa i skogen i krokarna av Kollebäckstorp, supergött! Fotogenlykta får konkurrera om mysljuset med elden.
Brasa i skogen i krokarna av Kollebäckstorp, supergött! Fotogenlykta får konkurrera om mysljuset med elden.

Lämna ett svar