Kuggeboda

Sjösättning, stranden i Kuggeboda

Lite krassliga i torsdags så vi höll oss hemma då, och försökte komma på var vädret skulle bli finast resten av helgen. Tyckte det såg bäst ut i Blekinge så vi satsade på det. Blev en slö och slapp och väldigt skön helg.
Sjösatte i Kuggeboda i Listerby vid 12-snåret och paddlade till Arpökalven i svag motvind. Lunch som drog ut på tiden, men efter dryga 3,5 timme tog vi oss därifrån men då hade vi hunnit med både mat, fika, premiärdopp, iphoning, läsning och lite sömn på det.
Paddlade längs med Hasslös norrsida över till Aspö, funderade ett tag på att fortsätta till östra skärgården, men vi var lite sega så vi sneddade upp mot Karlskrona och landade på en ö som vi spanat in vid tidigare turer, den lilla plutten Lillekobbebus mellan Enhörningen och Kobbebus strax söder om Karlskrona centrum.

Erik vid Arpö

Årets premiärdopp vid Arpökalven

Bad vid Arpökalven

Läger nära vattnet

Läger nära staden på LilleKobbebus

middagsklippa

På väg in mot Karlskrona

Hårt väder utanför Karlskrona

God middag på solvarm klippa och sen tidigt i säng. Vaknade till spegelblanka vatten och klarblå himmel. Efter frukost tog vi oss in till och genom Karlskrona.

Pia under broarna i Karlskrona

Pia vid Brändaholm

Fint vid Brändaholm. Kul att paddla förbi lite mysiga gamla områden som bevarats.

Lunch på Haglö

Vidare västerut för långlunch och kort promenad på Haglö. Haglö är väldigt fin, mängder av vitsippor, massor av stora, gamla fina ekar och plats till hur många tält som helst.

Stora Ekar på Haglö

Rejäla gamla ekar på Haglö.

Flera stora ekar

Ovanligt lågt vatten

Riktigt lågt vatten

När vi fortsatte såg vi på nära håll två havsörnar som jagade Ejderungar. Häftigt skådespel, men ibland känns naturen väl grym…

Tog oss norr om Almö och sen drog vi oss utåt Ljungskär för natten. Ljungskär är verkligen en favoritö. Blev en tidig kväll igen, nästan så vi kom hem med liggsår efter helgen.

I tältet på Ljungskär

Snygg tältfärg och verkar i övrigt vara ett vettigt tält. Ett sånt finfärgat tält får det nog bli!

Styvmorsvioler

MSR Asgardh

Tång

Småskrakar

Tidig morgon på Ljungskär

Tidig morgon på Ljungskär

Söndagen ägnades åt frukost, sen ett par timmas slöande, läsande, iphonande innan vi packade ihop och paddlade den korta vägen tillbaka till bilen.

En kanonhelg. Underbart fint ute nu. Men man känner sig ibland som en bov när man går iland, man skrämmer upp häckande fåglar överallt. Jag paddlade Dexen denna helgen, var ett tag sen och det kändes i rumpan, får ta den lite oftare så vi vänjer oss vid varandra. Vi skippade torrdräkterna, rätt skönt att paddla utan, men samtidigt saknar man den ibland.
Vi paddlade cirka 14+23+2km och det gick åt ungefär nio liter vatten och knappt 140 gram gas.

Canon Powershot D10

Nykomling med på turen, den verkar funka.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

10 tankar på “Förstamajhelgen i Blekinge”

 1. Vi startade vid Slättanäs på fredagen, men höll oss mest inomskärs.
  Var nästan framme vid Karlskrona. Jobbar bort lite ringrost i den onda axeln så det går lite långsamt….
  Men oj vad grannt det var på alla kobbar, vilka fält av styvmorsviol!

  Svara
 2. Fina bilder och ser ut satt ha varit en riktigt skön helg!! Nöjd med nya kameran förresten? Funderar ev på en uppgradering framöver nån gång..
  / Ulf

  Svara
 3. tackar. Jodå, både Canonen och Panasonicen verkar lovande, men har inte jämfört bildkvalitet så noga ännu. Panasonicen är smidigare och har mer vidvinkel vilket jag gillar.

  Svara
 4. Tar tacksamt emot tips på sträckning eftersom jag skall leda en tur i början på september. Tänkte snurra lite i centrala Karlskrona innan vi går ut. Höll mig på land i Nättraby i helgen 🙁

  Svara

Kommentera