Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Forspaddling i Sennan

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Idag har vi lekt forspaddare vid Sennan och i Nissan.

Fins höstfärger runtomkring

Finfina höstförger och omgivningar.

Enligt Eon så var flödet i Nissan mellan 60 och 65 kubik per sekund under dagen och det är ju bra att veta att vid de nivåerna var det kanon för oss. Inget kul att åka dit om det är för lite vatten. För mycket är klart inte heller kul för då försvinner nog mycket av forsandet även om det säkert blir snabba rundor.

Erik i slutet av forsen

Eskapader håller kurs

Vi träffade på ett trevligt gäng från Eskapader som höll/gick kurs.

Pia i slutet av forssträckan

Det var riktigt riktigt roligt och forssträckan var klart mycket roligare än väntat. Ett kanonställe för oss nybörjare att röra runt lite forsvatten på. Fast forsvattnet är egentligen rätt bra på att röra runt sig självt…

Vi är ju för dåliga på det här med fors för att kunna göra vettiga bedömningar av kajakerna (Liquid Logic CR 250 och Pyrahna Recoil M), men vi känner oss ändå nöjda med våra båtar. Fast jag får nog skaffa en orange, ser ju slarvigt ut att plaska runt i en blå kajak 😉 Kanske inte lika illa som en svart, men ändå…

En nackdel, eller fördel, med forspaddling; man får promenera en del. Men det kan ju iofs vara bra att spralla lite med benen oxå.

På vägen hem körde vi och slog en span på Krokån, det känns som om det är tillräckligt med vatten, i alla fall för sträckan nedanför Kvarnfallet.

0 svar på ”Forspaddling i Sennan”

Lämna ett svar