Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Förortsnäver

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Tända en brasa, kamin, vedspis eller grill kan göras på olika vis. Det går att spänta småved, samla granris, kottar, små torra tunna kvistar, löv, samla näver osv. Det går också fint att köpa produkter för att underlätta tändandet. Det finns så kallad förortsnäver i mängder av varianter. Här på bilderna syns tändkuber och tändpåsar men det finns verkligen en uppsjö av varianter. Säkert massa bra och säkert massor av dåliga. Jag kan gilla tändpåsarna eftersom de är lätta att få eld på och de är dessutom täta så man kan ha i fickan utan att det avger/luktar skumt. Tändkuberna eller andra träbaserade känns mindre plastiga och mer naturliga men de är kanske inte så vänliga ändå.

Hitta nåt som passar. För egen del försöker vi oftast tända med vanlig björknäver eller småpinnar men det är inte alls ovanligt att vi använder någon form av förortsnäver både hemma och ute. Vi har alltid några påsar eller kuber i vårt Göra-upp-eld-kit som oftast hänger med på utflykter.

Förortsnäver?

varför benämns det förortsnäver? Det är nog för att det används mest i villaförorterna där man inte har tid/ork att plocka småpinnar, tälja småpinnar eller plocka riktig björknäver på hyggena 🙂

Lämna ett svar