Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Flash Jacket – superlätt dunjacka från Western Mountaineering

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Två gånger FLash Jacket i Misterhults skärgård
Två gånger FLash Jacket i Misterhults skärgård

En varm jacka att dra på sig vid raster eller när det blir svalare är riktigt skönt. Och det är lätt att fastna för en riktigt lätt dunjacka, så jäkla gött med så pass värmande plagg som ändå tar så tokigt liten plats och väger så lite. Vi har haft varsin Flash Jacket från Western Mountaineering sen 2008-2009. Pia var först ute och jag nåt år efter. Tidigare hade vi Klättermusen LIV och före det tjockare och rejälare dunjackor.

Det blev Flash för vi tyckte det var lika bra att ha nåt riktigt litet och lätt. Och så var vi tokigt nöjda med våra säckar från samma företag. Western Mountaineering använder riktigt bra dun av högsta kvalitet och riktigt tunt tyg vilket tillsammans gör de superlätta. Tror Medium väger in på 260 gram och då är det hellång dragkedja, värmefickor och huva!! Det är riktigt bra och i volym vid ”rimlig” nerknölning behövs drygt en liter.

Flash Jackets från Western Mountaineering
Flash Jackets från Western Mountaineering

Det tunna tyget kan läcka lite dun, men det är oftast inga problem att dra in det igen, men som med alla dunprodukter gäller det såklart att dunet ska dra IN och inte UT!! Drar man ut vidgas hålet och risken för mer dunläckage ökar.

Och när man inte har jackan på sig funkar den riktigt bra som fyllning i kudden 🙂 Vi har med jackorna året om.

För min del hade de gärna fått komma med en modell utan huva. Då hade troligtvis vikten kommit ner kring 200 gram. Huvan används väldigt sällan tycker jag utan är oftast bara i vägen, speciellt om man vill ha ett skal utanpå. Vi har ändå vanliga mössor med oss, så värmehuva känns onödigt. Fast en duntoppluva hade varit kul!

Länkar om Flash Jacket:

Packad Flash Jacket i orange exped-påse. Drygt 1 liters packvolym för Large
Packad Flash Jacket i orange exped-påse. Drygt 1 liters packvolym för Large med lagom nivå på knölandet 🙂

Lämna ett svar