Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fläderblomsaft

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

Fläderblomsaft är en klassiker. Riktig god läskande saft som görs i början av sommaren.

  • 40 blommor
  • 3 citroner, gärna ekologiska
  • 1 1/2 kg socker
  • 2 liter vatten
  • 50g citronsyra

Plocka 40 fläderblommor, skölj och ta bort stjälkarna, låt rinna av. Lägg i en stor bunke eller kastrull.
Skölj citronerna noga och skiva dom tunnt, lägg ovanpå blommorna.
Koka upp 2 liter vatten och häll över citroner och blommor.
Häll i sockret och rör runt tills sockret lösts upp. I med citronsyran.
Låt stå i tre dagar. Rör om lite då och då.
Sila saften genom ett saftfilter eller en diskhandduk.

Tips: Vi brukar frysa in saften, då håller den mycket bättre.  😀

Originalrecept från Dansukker

Lämna ett svar