Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fläderblomsaft

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

  • 40 blommor
  • 3 citroner, gärna ekologiska
  • 1 1/2 kg socker
  • 2 liter vatten
  • 50g citronsyra

Plocka 40 fläderblommor, skölj och ta bort stjälkarna, låt rinna av. Lägg i en stor bunke eller kastrull.
Skölj citronerna noga och skiva dom tunnt, lägg ovanpå blommorna.
Koka upp 2 liter vatten och häll över citroner och blommor.
Häll i sockret och rör runt tills sockret lösts upp. I med citronsyran.
Låt stå i tre dagar. Rör om lite då och då.
Sila saften genom ett saftfilter eller en diskhandduk.

Tips: Vi brukar frysa in saften, då håller den mycket bättre.  😀

Originalrecept från Dansukker

Lämna ett svar