Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fjällboken av Claes Grundsten & Göran Palmgren

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Fjällboken av Claes Grundsten och Göran Palmgren

Fjällboken av Claes Grundsten gavs ut första gången 1993 och nu är det dags för en ny version. Jag har inte läst föregångaren så jag kan inte jämföra. Men Fjällboken är lite som ett uppslagsverk om man ska ge sig ut i fjällvärlden. Nu är jag ju inte nån van fjällmänniska men det känns som om det finns massvis att hämta för både nybörjaren och de mer erfarna i denna boken.

Boken varvar fina bilder med texter som beskriver både fjällen som sådana, fjällområden, vegetation & flora, utrustning, kläder, vinterfjäll med mera uppdelat på lite drygt 25 kapitel. Jag har inte läst allt (ännu) men fastnade precis i ett kapitel som heter Samer & Nybyggare och lär nog fastna på fler ställen.

Boken känns klart trevlig och jag tror, som sagt, att den kan tilltala både oss nybörjare och de mer vana. Och mycket av utrustningstipsen och annat gäller ju även för att annat än just fjällvandring.

Claes Grundsten är nog en av med mest kända fjällvandrarna och fjällvandrarfotograferna och han brukar få till fina bilder, och det har han även fått denna gången.

Fjällboken ges ut av Norstedts och kom ut för nån månad sen och finns ute i handeln sen dess. 

Claes Grundsten har gett ut många böcker

Fjällboken - uppslag

Lämna ett svar