Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fjällbacka för första gången

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Fjällbacka skärgård hade vi bara hört talas om innan, det var första gången vi var där. En mycket fin skärgård med mycket klippor, men även små mysiga vikar med sandstränder och fina tältplatser. För att hitta tältplatser hade vi med oss broschyren ”Paddla kajak & Tälta i Bohuslän” som OrustKajak har tagit fram. Den hade vi verkligen stor nytta av. Rekommenderas verkligen.

Även på denna tur, som varade i 3 dagar, visade sig vädret vara på bra humör. Vinden var knappt märkbar, men solen märktes desto mer. Vi träffade på en och annan båt och två kajaker annars var skärgården i stort sett tom på folk. Vattentemperaturen låg på cirka 17 grader och det är ju klart badbart både med och utan kajak! Mycket bad och en del rollövningar och så lite snorkling på det. Vi besökta bland annat Trinissla, Gåsön, Storsvinningen/Lökholmen, Norra Dyngön med flera.

Slutet av augusti visade sig vara en suverän tid. Skolorna har börjat och de flesta semestrar är slut. Flera berättade att Fjällbacka skärgård (och resten av Bohuslän) kan vara väl full fina sommardagar.

Lämna ett svar