Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Filmkurs på Furuboda

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Finfina stränder
Finfina stränder

Förra veckan gick vi en femdagars filmkurs på Furuboda på Skånes östsida, strax söder om Åhus. David Wramneby var kursledare. Lite teori, manusskriveri, filmning, klippning med mera och massa snack däromkring. David imponerade som tusan med sina kunskaper och höll ihop en ganska spretig grupp mycket bra.

En mycket givande kurs, vi får se om vi kommer igång med filmandet. Fördelen med film jämfört med stillbild är såklart att det är lättare att visa ett skeende och berätta en historia. Nackdelen är att det kräver mer planering, mer tid med ögat in-i-kameran och framförallt mycket tid vid klippning för att få det färdiga resultatet sevärt och inte för långt. Alldeles för långa och ointressaanta filmer finns det alldeles för många av inom alla områden. (väldigt sällan jag själv kollar på youtube eller vimeofilmer som är längre än 3-5 minuter om det inte är väldigt intressanta/givande).

Mellan kursandet hängde vi lite på de fantastiska stränderna, tog svalkande dopp, cyklade lite, åt Äggakaka på Brösarps gästis (mysigt och grymt gott),  var på berättarkväll på Glimmingehus (rekommenderas) och hade det allmänt bra.

The Power of film (spellista hos TED)

www.sandrafilm.com

Filmtårta som avslutning
Filmtårta som avslutning
Äggakaka gigant. Liiite ängsligt med matbild, vi vet, ska inte bli en vana ;)
Äggakaka gigant. Liiite ängsligt med matbild, vi vet, ska inte bli en vana 😉
Morgon vid svalt vatten
Morgon vid svalt vatten

Lämna ett svar