Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fikonbollar

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

Supergoda fikonbollar

  • 125g torkade fikon
  • 300g mandelmassa
  • Arrak (finns på Ica) eller 1 msk rom/konjak eller liknande

Fikonbollar är suveränt goda. Jag gör oftast fikonbollar som julgodis när jag gör andra praliner men de fungerar året runt. Ta bort den hårda änden på fikonen och lägg i en matberedare. Blanda ner mandelmassan, delad i mindre bitar, och smaksättningen. Kör ihop till en välblandad massa 🙂 Smaka och häll i mer smaksättning om det smakar för lite. Det blir mer smak när röran har stått ett tag så ta inte för mycket. Kyl blandningen för att lättare forma kulor.

Temperera mörk choklad och doppa bollarna. Lägg på ett småmaskigt nät och rulla för att få det taggiga utseendet. Önskas inte det taggiga är det bara att lägga bollen på ett bakplåtspapper och låt stelna. Går ganska fort och fungerar bra i rumstemperatur när chokladen är tempererad 🙂

Vill man inte äta fikonbollarna i soffan kring jul fungerar de utmärkt som energipåfyllning i kajaken, på vandringen osv.

Lämna ett svar