Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fem anledningar till varför de flesta inte blir rika

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Brian Tracy beskriver 5 Reasons Why Most Don’t Become Wealthy

Nu kan man förvisso tycka att rika är väldigt subjektivt så ”rikare” är kanske mer rimligt?! Ja, eller till och med får koll på sin ekonomi. Men oavsett så tycker jag ändå de här fem punkterna var vettiga och de kan användas på många saker som man/du/vi/jag skulle vilja ta tag i och/eller bli bättre på.

Aldrig tänkt tanken – och så är det såklart för de flesta. Man pratar inte om ekonomi, det är fult att spara. Man är uppväxt i en familj som inte har koll på slantarna, uppväxt i områden där ingen är rik, umgås med personer som hellre spelar än sparar. Jobbar på ett arbete där kollegorna mer har shopping som största hobby. Tanken blir då som för alla andra att jag ska/måste jobba heltid tills jag är 65 (eller kanske 70).

Aldrig bestämt sig – även om man lyckas komma på att det går att ordna sin ekonomi och få koll på läget och kanske inser att jag skulle kunna bli rik så tar man aldrig tag i det. Man måste bestämma sig för att kunna genomföra saker.

Uppskjutandet, tar det sen – Jag tar det en annan gång. Ska bara köpa det här också osv… Lätt hänt att man inte orkar riktigt, skjuter på det, blir nog lättare sen.

Betala priset – Ska man klara av det måste man inse att man måste spara. Göra av med mindre slantar än man får in. Följa en budget osv.

Se det långsiktigt – Det går inte på några dagar eller veckor. Heller inte månader eller halvår. Det lär ta många år. Men desto tidigare man startar desto snabbare kommer snöbollen i rullning och pengamaskinen och frihetsfonden kommer växa.

Lämna ett svar