
Ännu en favorit! En rätt jag brukar förbereda hemma, men går även att göra på plats.
- 7 hg kokt kall nypotatis
- 5 st soltorkade tomater i olja
- permasanost (så mycket man önskar 🙂 )
- valnötter
- rucolasallad
Dressing:
- 1/2 dl olivolja,
- 1 msk balsamvinäger,
- 1/2 tsk dijonsenap,
- 1/2 tsk salt
- svartpeppar
Skär potatisen i bitar och lägg i dubbla påsar. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor. Blanda olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, svartpeppar. Grovhacka valnötskärnorna och skär eller hyvla tunna skivor parmesnaost. Jag har allt i separata förpackningar för att sen på plats, blanda allt i påsen med potatisen. Lufttorkad skinka, som breasola eller parmaskinka är väldans gott till.
Tips: Självklart kan man blanda i lite mer grönsaker som paprika och kanske sockerärtor eller vad man nu tycker är smaskens.
från: Ica