Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fair Enough – för fjärde gången!

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Idag har vi varit på Fair Enough hos Get Out i Bodafors. Som vanligt en mycket trevlig mässa med en bra mix av prylar, föredrag och möjlighet till prova-på.

Kanadensare och kajaker vid Storesjön
Kanadensare och kajaker vid Storesjön

Eftersom vi kände att det höll på att bli en helg med alldeles för mycket inne-tid drog vi till småland redan igår. Anlände krokarna av Bodafors på kvällen och tog en lite sväng på Höglandsleden till fots innan vi bänkade oss vid ett vindskydd vid Vikskvarn. Blev en lugn och skön kväll i/vid vindskyddet innan vi somnade sött. Våra sommarsäckar var i tunnaste laget under natten, då temperaturen nog var nere kring nollan och nosade. Men vi sov rätt bra ändå.

Hungrig Pia
Hungrig Pia
Varmt Optimus Stella+
Varmt Optimus Stella+

Var uppe hyfsat i tid, och efter frukost drog vi på oss ryggsäckarna och gick tillbaka till bilen. Körde till Tomtabacken som med sina 377 meter över havet, är Smålands, Sydsvenska höglandets och Götalands högsta punkt, tyvärr var utkikstornet stängt på grund av säkerhetsskäl, men en liten bit upp vågade vi oss…

Och sen blev det småvägar genom ett böljande småländskt vårlandskap till mässan så vi var där i tid. Hann med att känna och klämma på en del prylar och visst blev det lite blandat shoppat.

Vi lyssnade bland annat på föredrag av Babs och på-en-låga-Karin. Prylmässigt slår FairEnough Vildmarksmässan utan problem och stämningen känns klart mer gemytlig. På vildmarksmässan kunde man kanske räkna in cirka 2-3 tält medan det i Bodafors säkert fanns 20-30!!

Och det är alltid kul att träffa likasinnade nya och gamla bekanta att tjöta lite med. För er som inte var där igår eller idag finns det en extra chans i morgon. Nästa år firar mässan femårsjubileum.

GetOut har lagt ut lite bilder från mässan här.

3 svar på ”Fair Enough – för fjärde gången!”

 1. Nyss hemkommen från solnedgång, grillning och lite whisky…
  Jag kan bara konstatera att den fotobaserade berättelsen är lika förstklassig som vanligt. (Och den textbaserade är inte långt efter.) Intet shopping här idag; istället lite paddling på förmiddagen/lunch, en sväng ”på mattan” därefter. Och slutligen klippparkerad solnedgång och ”engångsgrill” (halvgångsgrill?) med förträffligt med förtäring och sällskap.
  Hoppas helgen är och förblir till belåtenhet, här i Gbg Södra vispar vi runt i ytvattnet som vanligt… 😉
  Goaftongomorron!
  -p-

 2. Det där utkikstornet ser ut som en gammal ls-plats, alltså för den optiska luftbevakningen. Till höger anar jag dessutom en länkmast. Ja, jag är lite MÖP.

  Verkar vara en trevlig mässa, måste åka dit nästa år.

 3. Läste här: att tornet är från andra världskriget och skänkt av Kalmar flygflottilj.

  Och mässan brukar som sagt var vara mkt trevlig. Vi lär åka dit igen. Några bilder från FairEnough 2006 och 2005.

Kommentarer är stängda.