Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Fågelmatning – allt du behöver veta

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Kul med nörderi inom blandade områden.

Väldigt många matar fåglar hemma på tomten, vid fritidshuset eller utanför lägenheten. Lätt att förstå, det är verkligen mysigt att ha lite djur och rörelse nära. De flesta lägger nog inte nån jättetid på att fundera hur man matar fåglar utan man köper en fågelmatare, lite frön och talgbollar och så är det bra med det.

Som med allt annat kan det vara intressant att lära sig mer. Kan i detta fallet vara för att få mer fåglar till matningen, att få fler arter till matningen, att undvika att få dit vissa arter kanske. Sen kanske man vill veta vad som är bäst för fåglar, för naturen, för klimatet osv när det gäller fågelmat m.m.

I den här boken hittar man det mesta gällande fågelmatning.

Här finns kapitel som Artpresentationer, Att planera och utforma en fågelmatning, Varför matar vi fåglar, Vilka fåglar äter vad. Och så vidare, hur mycket information som helst. Jag har ännu bara nosat på boken innehåll men blev klart sugen på att bygga en fågelmatare som kan matas med 10 eller var det 20 kilo frön åt gången, lite rejält om man drar på utflykt nån vecka eller två.

Trevlig och inspirerande bok. Kan förhoppningsvis ge ännu mer och fler fåglar att spana på från soffhörnet

Lämna ett svar