Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Exped Doublemat Evazote – tunt och mångsidigt liggunderlag

Vi har för det mesta med oss ett tunt liggunderlag som vi använder som sittunderlag och liggunderlag mestadels utanför tältet. Ibland som extraunderlag under våra uppblåsbara tjockare för extra isolering eller om de andra pyser ut luft av någon anledning. Dessutom skönt med ett fullångt underlag ute att sitta och ligga på utan att slabba ner det som ska sovas på senare.

Exped Doublemat är runt 4mm tjockt så det tar inte de tuffaste kottarna och stenarna 😉 I fullstorlek är det 200x100cm så det är gigantiskt men tar knappt någon plats packat ändå. Vi har dessutom skurit till det så vi har två som är cirka 50x180cm vilket räcker långt tycker vi.

Isolerar förvånansvärt bra med tanke på tjockleken och det håller fukten på rätt sida, dessutom imponerande hållbart. Ett riktigt höjdarunderlag. I stort sett ett måste i varje kajak, i varje tält och på varje ryggsäck 😉 Vi använder vårt vid paddling, vindskydsnätter, tältande. Fungerar utmärkt som ombytesunderlag vid bad, som sittunderlag på fjället både sommar och vinter. Fullstorlek väger det runt 400gram, en halva som vi oftast har med oss väger alltså knappt 200gram. Perfekt.

Tillägg november 2021: Nu efter drygt tio års användande börjar faktiskt den ena halvan (den andra slarvades bort för 5-6 år sedan) bli lite hängig. Inte så att det är sönder eller hål men lite tunnare på sina ställen och så har det börjat lukta lite (eller ganska mycket) illa. Lite sådär neopren eller syntetkläderdoft. Inget vidare, har försökt få bort genom tvätt med blandade medel men utan bra resultat. Nytt är beställt. Tycker det är mycket imponerande att det har hållit så pass bra. Första åren hade vi två delar som användes relativt mycket på kajak och tältutflykter. Senaste 5-6 åren har vi bara haft en halva som använts som sittunderlag på kajakutflykter, ibland som extra liggunderlag under ett annat tjockare. Har också hängt med i både stugbil, fjälldräll och många dagsutflykter. Mest har det kanske använts som byta-om-vid-bad-underlag. Har varit perfekt att stå på under den svalare årstiden och/eller på en strand när man inte vill ha sand i strumporna.

Isolrerar bra mot kalla klippor
Isolerar bra mot kalla klippor

Kan även användas som extra tältbotten, klippas till sulor med mera efter behov.

Kolla priset på Exped Doublemat Evazote hos Prisjakt.

Spana liggunderlag hos Outnorth

Doublemat. Ett vikt och ett utrullat.
Doublemat. Ett vikt och ett utrullat.
Perfekt i fuktigt gräs
Perfekt i fuktigt gräs
exped-evazote
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera