Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
På väg mot Boskär, en del annan båttrafik är här ju :)
På väg mot Boskär, en del annan båttrafik är här ju 🙂

Vi tog oss ett par dagar i Misterhult förra helgen, några bilder finns redan här; torsdag, fredag, lördag och ett par lägerplatsbilder här.

Körde upp på torsdagen och kom till Klintemåla som var skapligt fullt med bilar som hade kajakhållare på taket! Funderade på om det skulle bli trångt i skärgården. Tog den sista parkeringen på långtidsplatsen, packade ihop och paddlade ut, kvalmigt varmt och helt stilla. Mötte lite paddlare på vägen ut, gick söder om Tvarö och Kättlen. Sen ut mot Boskärs sydspets och lite snirklande bland öarna utanför Boskär, här är ju fågelskydd normalt så sällan vi är här. Litet kort doppstopp på en av öarna och lite blomfotografering. Ovanligt grönskande på öarna med gräs och blommor, bra med lite regn från ovan helt enkelt, riktigt fint blir det. Hoppade iland på Boskärs nordostspets, där har vi ju gått förbi landvägen men aldrig bott, slarvigt för det är en kanonfin plats, kanske nästa gång.

Vidare norrut till den lilla ön Bredhäll som vi hört gott om tidigare, men aldrig varit iland på. Tänkte övernatta där om det verkade rimligt, den ligger riktigt fint med fin vy utåt och inte en massa krafs i vägen som stör horisontvyn 🙂 Bredhäll var riktigt fin, så vi bestämde oss för att stanna. Letade efter nån sten att förankra tältet med men det var helt tomt på lösa stenar, inte ens i vattnet lyckades vi hitta nån, men vi hade ju kajaker och andra prylar med så tältet höll sig kvar. Kilar och spricktältpinnarna låg såklart hemma 🙂
Blev ett par goa timmar i solen sen smög det sig in lite dimma, så efter mat kröp vi in för lite bok och toksurf i tältet och somnade så småningom sött.

Grönskande skär
Grönskande skär
Finfina släta hällar på Boskärs NO-sida
Finfina släta hällar på Boskärs NO-sida
Samma ö, sett från vattnet
Samma ö, sett från vattnet
Nattläger på Bredhäll
Nattläger på Bredhäll
Bra med bogsersystem, man vet aldrig när det kan komma till användning ;)
Bra med bogsersystem, man vet aldrig när det kan komma till användning 😉
Bredhäll-fyr, och Erik letandes efter 3-g... ;)
Bredhäll-fyr och Erik, letandes efter 3G… 😉
Goa släta hällar kräver inga gummitofflor
Goa släta hällar kräver inga gummitofflor

Vaknade till en grå och varm morgon, det sprack dock upp efterhand och blev riktigt fint. Lite vind under natten gav inga stora vågor men tillräckligt för att det skulle vara lite joxigt att ta sig ut från lilla fyrön. Plaskade oss norrut på utsidan och landade på St Tärnskär för lunch och bad, sen vidare norrut, en sväng inåt Nötgårdsö uppmot St Vasskäret och St Berkskär, utsida Klåvskär, Kälmsö och rundade Norrskäret. Landade sedan på Lilla Rövareskär, en annan favorit med finfin vy utåt. Riktigt go kväll på solvarma klippor.

Grå morgon på Bredhäll
Grå morgon på Bredhäll
Pia i finväder
Pia i finväder

En favorit, Lilla Rövareskär

En favorit, Lilla Rövareskär

Större område utan fågelskydd
Större område utan fågelskydd

Lördagen drog vi oss söderut längs med Eknö en bit och sen via smala sundet vid Lilla Brändö vidare till skäret norr om Stora Holmen för lunch och så längs med St Bergö, Berktullarna, Älö/Vippholmarna, Karlskär, Ekö ner till MiniStarrholmen som är en ”namnlös” ö vid Starrholmen. Mycket fin häll med finvy utåt. Lite sunkigt på andra sidan ön, men där gick ju att låta bli att bada 🙂

Ministarrholmen
Ministarrholmen
Doftande blommor. Denna blommas doft känns i hela skärgården :)
Doftande blommor. Denna blommas doft känns i hela skärgården 🙂
Stor, grov sjö :)
Stor, grov sjö 🙂
Lava
allt som växer är inte meterhögt
Fin vy, dålig 3-g... ;)
Fin vy, dålig 3G… 😉
Kväll på ön
Kväll på ön

På söndagen vaknade vi tidigt av en fiskare som puttrade omkring och vittjade nät och strax därefter blev det tokvarmt i tältet så det fick bli tidigt dopp och sen ännu en lång skön morgon kring tältet. När vi väl kom iväg blev det en kortis söder om Marsholmen i nästan labyrintliknande tät skärgård innan vi drog oss tillbaka, lunch på Tvarö och sen in till Klintemåla.

En go tur i finfin skärgård, korta paddlingar och mycket öslappande, lite djurinslag i form av ett labbpar, snok och såklart havsörn som vi såg varje dag. En och annan kajak såg vi med, men det är imponerande vad skärgården ”sväljer undan” många 🙂

Morgonfiskare
Morgonfiskare
Finfina Mr Hult visade sig från sin bästa sida... igen :D
Finfina Mr Hult visade sig från sin bästa sida… igen 😀
Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera

2 svar på ”Ett par julidagar i Misterhult”

  1. Det var väl själve den vilka snygga foton det blir ibland. Man skulle kanske ta fram kameran igen. Och: kajakpaddling verkar ju kul.

    Svara
  2. Tack Patric! Tycker klart du ska ta fram kameran, lite bilder (till) är alltid kul även om det mesta redan finns på det där jäkla internettet 🙂
    Och jag håller med, det där med paddling verkar rätt okej!

    Svara

Lämna ett svar