Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ett par dagar utan vatten

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

I förra veckan var vi utan vatten ett par dagar. Ja, vatten fanns i brunnen men rinnande vatten i kranarna kom det inget. En morgon gick trycket ner i kranarna. Ett motorskydd som lagt av konstaterade elektriker när jag inte lyckades återställa. Beställdes nytt som kom efter ett par dagar och installerades. Det gamla motorskyddet satt nere i en ganska djup grävd brunn. Ingen höjdarmiljö därnere så det ganska vattentäta skyddet hade tagit in vatten. Nu sitter det nya motorskyddet i proppskåpet, betydligt torrare miljö och får hoppas det och den dränkbara pumpen håller ett tag.

Vi har cirka 40 liter vatten i dunkar i källaren att plocka fram vid strömavbrott eller liknande händelser som denna så blir inte panik så snabbt, dessutom har vi ju ingen så där omodern toa som spolas med dricksvatten 🙂

För att göra det bekvämare drog vi trädgårdsslang från grannen så vi fick rinnande vatten ute, funkade fint. Vi badar ju dessutom varje dag så det är rätt lugnt även om det såklart är lite krångligare. Kändes som lite stugbilskänsla eller stuga utan vatten när man diskade osv.

Fast det är lätt att gilla vatten i kran inne (och ute) när man vill ha det. Precis som det är praktiskt med el, varmt vatten, värme osv.

Lämna ett svar