Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

En Valöhelg

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Clapotis väntar på avfärd vid GKF
Clapotis väntar på avfärd vid GKF

Pia var bokad på annat, så jag försökte lura ut lite göteborgare, men de verkade svårflörtade…

Klar i kajaken på GKF vid 11 i fredags förmiddag. Det var rätt grått och regnet var nästan på gång, paddlade först till Önnered och Escape för långfika och tjöt med Johan, Sara och Elda. Nåja Elda tjötade kanske inte så möe, men ändå, trevligt var det och kanelsnäckor och praliner är inte dumt.

Johan & Elda på Escape
Johan & Elda på Escape

Sen vidare söderut med vinden i ryggen, blåste på rätt bra så det gick undan och på sina ställen var det minsann inte helt små vågor. Paddlade söder om Valö bort till Hultet. Har aldrig bott i Hultet innan så det var premiär, lite sugen på vyn västerut. Blev en riktigt fin eftermiddag med uppklarnande och solsken och kväll med promenad, vedhämtning, huggning, sågning, slappande i solen. In i stugan när det mörknade, kom inte riktigt överens med kaminen så det var rökigt stundtals.

Somnade sött, tidigt.

Hultet
Hultet

Vaknade till en klar och fin morgon, cirka 4-5 plusgrader, noterade via mobilen att det var minusgrader en bit inåt landet. Gick en runda på ön och satte mig sen i kajaken och paddlade mot Tistlarna. Massor av sälar kring Knallskär och Koljeskär.

Fika på Tistlarna
Fika på Tistlarna
Vid fyren
Vid fyren

Gick iland och fikade och gick en sväng på ön, snackade med några i ett hus som höll på att stänga för vintern. Snackade solceller, de blev av med strömmen i vintras så nu var det solceller som gällde, rätt koolt.

Finns mycket att titta på
Finns mycket att titta på

En runda till på ön, plockade lite drivved och paddlade tillbaka, såg lite sälar vid Inre Tistlarna, kul att se så mycket säl säkert 100 stycken totalt.

Betydligt mindre vind och medvind tillbaka. Var riktigt varm när jag kom tillbaka så det blev ett dopp i ett ganska kylande hav. Båtar på besök på ön, några slånbärsplockare och några fiskare, fiskarna bjöd på Krabba som jag kokade och pysslade med.

Bada är skönt
Bada är skönt
IMG_2143

Arne och Inga kom ut, blev en del tjöt med dem, de intog Lillstugan på andra sidan ön. Jag gick en runda till och var återigen varm när jag kom till hultet så det fick bli ett bad till.

Solnedgång
Solnedgång
Peter & Patric
Peter & Patric

När det började mörkna anlände Silhouettiterna Patric och Peter. Blev glögg och tjöt, sen mat och tjöt, sen kaffe, te, sprit och tjöt innan vi somnade sött i varm stuga (jag lärde mig så småningom hantera kaminen).

Vaknade till en grå morgon, och vind från sydväst som prognosen gissat på, kanske en 7-8m/s. Efter frukost gick vi en runda runt ön, skrev i loggboken i fyrhuset, besökte öns topp, försökte hitta det inramade porträttet, samlade lite ved och så kom solen fram och vi var riktigt svettiga när vi kom tillbaka. Kaffe, städ, och sen iväg.

Peter leker eller är fotonörd
Peter leker eller är fotonörd

Gick utanför Lökholmen och Måvholmen, lite vågigt, kul. In söder om Rävholmen, fina vågor i ryggen gav lite surfmöjligheter. Mellan Styrsö och Donsö, iland vid Styrsö Bratten för fika på Öbergs; räkmacka, kaffe och chokladboll satt fint. Sista biten gick glimrande med nya krafter och vinden i ryggen.

En superhelg!

5 svar på ”En Valöhelg”

Lämna ett svar