Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Surfski – en surfskida

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Pia i surfski på Västersjön

Senaste tillskottet i vår kajaksamling är en Surfski!

Jag har ingen vidare koll på SurfSkis, men enligt uppgift så är det en kopia av en Fenn mako XT som skall vara en nybörjarsurfski. Skidan är byggt i Malmö.

Jag tog första turen i den idag uppe i Västersjön, kändes helt ok, inte så rank som jag väntat mig, men det är ovant att inte kunna få stöd för knäna eller benen nånstans. Men visst vippade det en del när jag tog mig fram längs med strandkanten.

Mer info om SurfSkis finns t.ex. på www.surfski.info.

Kajaken är cirka 580cm lång och cirka 49cm bred.

Tanken är att använda den som motionskajak på lugna vatten till att börja med, kanske lär vi oss den så pass att vi vågar ta ut den i vågor så småningom…

Vi hade inte vår surfski så länge, det där med att sitt med rumpan i blöt hela tiden kändes lite väl tramsigt 😉 men det blev ändå en fluga några år senare…

2 svar på ”Surfski – en surfskida”

 1. Grattis!

  Mako XT är extremt lättsvängd för att vara en roderkanot. Första gången jag paddlade den höll jag på att tippa över pga den oväntat snabba giren.

  Den går bäst i medsjö och då tuffar den på som tåget. I motsjö är den lite stampig, men det går inte att få allt i en och samma kajak.

  Våtdräktsbyxor är nästan ett måste för du kommer sitta i vatten för det mesta, men det är du ju van vid.

  Jag tror att dina kompisar kommer bli avundsjuka för du kommer kunna surfa riktigt långt utan någon större ansträngning.

  Vingpaddel och nu surfski, vad händer med världen?

  Svara

Lämna ett svar